Ολυμπιακός: Πώς μπήκε ξανά στο «κάδρο» ο Μπιόρκαν

Στη Νορβηγία ξαναβάζουν στο «παιχνίδι» τον Νορβηγό αριστερό μπακ Φρέντρικ Μπιόρκαν για τον Ολυμπιακό, επειδή η Χέρτα σκοπεύει να διακόψει τον δανεισμό του στην Φέγενορντ και λόγω του σοβαρού ενδιαφέροντος των Πειραιωτών πριν από ένα με ενάμισι χρόνο

Ολυμπιακός: Πώς μπήκε ξανά στο «κάδρο» ο Μπιόρκαν

Ο Φρέντρικ Μπιόρκαν απασχόλησε στο παρελθόν τον Ολυμπιακό την περίοδο που αγωνιζόταν στην Μπόντο Γκλιμτ. Ο Νορβηγός ωστόσο είχε επιλέξει τον περασμένο Ιανουάριο να συνεχίσει την καριέρα του στη Χέρτα Βερολίνου, δίχως όμως να του βγει ως επιλογή. Οι Γερμανοί έσπευσαν το καλοκαίρι να τον παραχωρήσουν δανεικό στη Φέγενορντ και τώρα ετοιμάζεται να φύγει από το Ρότερνταμ, καθώς έχει καταγράψει μόλις μία συμμετοχή.

Κάπου εκεί λοιπόν, οι Νορβηγοί μπλέκουν τον Ολυμπιακό με τον 24χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος είναι γνωστό ότι βρίσκεται εδώ και χρόνια στη «βάση δεδομένων» των πρωταθλητών Ελλάδας. Έχοντας ως δεδομένο ότι θα διακοπεί ο δανεισμός του Μπιόρκαν στη Φέγενορντ και την επιθυμία της Χέρτα να τον ξαναδώσει δανεικό έως το τέλος της σεζόν, είχε ως αποτέλεσμα να εμπλακεί και ο Ολυμπιακός από τους Σκανδιναβούς.

Πώς μπορεί να ξαναμπεί στο «κάδρο» ο πρωταθλητής Ελλάδας; Επειδή έχουν φτάσει στα αφτιά των ατζέντηδων του Μπιόρκαν ότι ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά και αναζητάει έναν αριστερό μπακ που δεν θα κάνει τα «ρεπό» του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, αλλά θα κοιτάξει να πάρει έναν παίκτη για ενδεκάδα.

Ο Μπιόρκαν μπορεί να μην έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη Χέρτα και εσχάτως στη Φέγενορντ, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αξία του. Αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη της Μπόντο Γκλιμτ που έσπασε το... κατεστημένο των παραδοσιακών δυνάμεων της Νορβηγίας.

Στη Νορβηγία θεωρούν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός βολιδοσκοπεί ξανά την περίπτωσή του. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός με την Χέρτα έχουν «πάρε - δώσε» και καλή επαφή ως σύλλογοι, καθώς το περασμένο καλοκαίρι συζητούσαν για τον δανεισμό του εξτρέμ Λουντεμπάκιο στους Πειραιώτες, αλλά την τελευταία στιγμή ο παίκτης έμεινε στο Βερολίνο. Σημείο επαφής υπάρχει με λίγα λόγια ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Εκείνο που μένει να φανεί δεν είναι άλλο από το αν ο Μπιόρκαν που αποδεδειγμένα αρέσει στον Ολυμπιακό, είναι ο Νορβηγός μπακ στον οποίο θα στραφούν οι πρωταθλητές για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνάς τους.