Το έχουν «ξεχειλώσει» στην ΑΕΚ για ένα 0-0 με τον Ολυμπιακό

Μια χαρά ομάδα είναι η ΑΕΚ και στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν καλύτερη. Αλλά τόση αποθέωση και δήθεν πίκρα για το 0-0 έχει ξεπεράσει την υπερβολή. Αν νικήσει κιόλας κάποτε, τί θα γίνει τότε δηλαδή; 

Το έχουν «ξεχειλώσει» στην ΑΕΚ για ένα 0-0 με τον Ολυμπιακό

Δεν αναφέρομαι στα της διαιτησίας που κάθε τόσο στην ΑΕΚ βρίσκουν κι άλλες φάσεις να επικοινωνήσουν για την... τρομερή αδικία που υπέστη η ομάδα τους από τον Σουηδό. Με τον Αλμέιδα να έχει απαντήσει ο ίδιος, την ώρα του αγώνα, βγάζοντας άρον άρον τον Άμραμπατ αφού ο ρέφερι δεν τον έβγαζε με τίποτα. Αυτά συμβαίνουν μετά από κάθε ντέρμπι, με κλίμα για τα επόμενα. Μέχρι και ο... Κλάτενμπεργκ την πλήρωσε για τον Σλοβένο στο VAR. Με τον Κλάτενμπεργκ δεν θα είχαμε πάντως σκανδιναβικά πανηγύρια στα τελευταία ντέρμπι, κάποιος Γερμανός, Ισπανός, Ιταλός ή Πορτογάλος θα τα σφύριζε. Όπως στη θητεία του.

Ούτε υποτιμά κανείς την πολύ καλή ομάδα που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα δουλεύοντας επί μήνες για να την αυτοματοποιήσει χωρίς ευρωπαϊκά ματς και με απόλυτη φρεσκάδα των παικτών του. Φυσικά και η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, με κλασικές ευκαιρίες αυτές των Λιβάι και Ρότα. Λιγότερες δηλαδή απ' όσες έκανε ο Ολυμπιακός στο τέταρτο που ήταν αυτός κυρίαρχος, χωρίς να βάλουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς με τον Σωκράτη και τον Γκάρι.

Άλλωστε η ΑΕΚ είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό, άρα τα πηγαίνει καλύτερα. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Άλλο αν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την απόσταση την έχει ο... Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που αφορά στην ΑΕΚ. Το τι έγινε δηλαδή με τον Βόλο, στην Τρίπολη, στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΟΚ και στο Βικελίδης.

Όμως να γίνονται όσο περνούν οι ώρες κι άλλες κι άλλες κι άλλες δηλώσεις για την τρομακτική κυριαρχία της ΑΕΚ, το απίστευτο ολοκληρωτικό παιχνίδι της, αυτό το κάτι σαν ομάδα του Γκουαρντιόλα και βάλε, ε εντάξει κάπου έχει ξεφύγει. Ο Μάνταλος μπορεί πράγματι να ένιωσε ότι η ΑΕΚ του πρώτου μέρους ήταν η καλύτερη της καριέρας του στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν έχει κάνει δα και τίποτα σούπερ παιχνίδια στα χρόνια του Μάνταλου η ΑΕΚ σε αυτό το γήπεδο. Ο δε Ντέμης είπε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια κυριαρχία της ΑΕΚ και ότι τον Ολυμπιακό τον θύμιζε μόνον ο Χάμες. Που δεν ήταν και ο καλύτερος παίκτης του σε αυτό το ματς. Δηλαδή ο Χουάνγκ τι θύμιζε; Μάντσεστερ Σίτι; Ή μήπως... ΑΕΚ;

Τέλος πάντων ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, να χαίρεται ή να λυπάται για ισοπαλίες, να μεγαλοποιεί κάποιους ή να μικραίνει κάποιους άλλους. Απλά τι θα ακούγαμε και τι θα διαβάζαμε εάν είχε νικήσει κιόλας η ΑΕΚ ή όποτε τέλος πάντων συμβεί κάποτε κάτι τέτοιο ξανά στο φαληρικό γήπεδο, σε ντέρμπι της με τον Ολυμπιακό.