Ολυμπιακός: Άξιζε λίγη παραπάνω τύχη ο Σωκράτης

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ίσως ο κορυφαίος του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά στο τσακ δεν έγινε ο απόλυτος ήρωας σε μια σεζόν που η τύχη δεν είναι με το μέρος του. 

Ολυμπιακός: Άξιζε λίγη παραπάνω τύχη ο Σωκράτης

Θα μπορούσε να γίνει ο άνθρωπος του ντέρμπι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, καθώς έκανε πάρα πολύ μεγάλο ματς αμυντικά με αποκορύφωμα την απόκρουση πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα στο πλασέ του Λιβάι, αλλά αντί γι΄αυτό είδε τον Αθανασιάδη να του στερεί το γκολ στην τεράστια ευκαιρία του 74' και στο τέλος έπαθε τη θλάση που θα τον αφήσει για εβδομάδες εκτός δράσης. Και παραλίγο να κοστίσει στον Ολυμπιακό που έμεινε με δέκα παίκτες στις ατέλειωτες καθυστερήσεις του Σουηδού.

Ο Παπασταθόπουλος είχε φέτος κι άλλο μυϊκό τραυματισμό τον Αύγουστο με συνέπεια να χάσει και εκεί αρκετά ματς και έδαφος στο ρυθμό του, ενώ στην Ευρώπη έπαιξε ελάχιστα. Με ατυχίες και εκεί, καθώς όταν μπήκε προς το τέλος αλλαγή στη Χάιφα η Μακάμπι έβαλε εκείνο το τυχερό γκολ με τη σέντρα σουτ, ενώ με τη Σλόβαν είχε το λάθος που έφερε το γκολ των φιλοξενούμενων το οποίο τελικά δεν είχε κοστίσει.

Ο Σωκράτης ήταν άτυχος και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, όπως με το αυτογκόλ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και με τις πολλές φορές που έχει βρεθεί κοντά στο γκολ ο ίδιος και για λίγο δεν τα κατάφερε. Ειδικά από τότε που δεν είναι στην ενδεκάδα ο Σισέ, ο έμπειρος αμυντικός έχει πάρει πολλές προωθήσεις στις στατικές φάσεις, με σημαντικό ποσοστό επιτυχίας στις κερδισμένες διεκδικήσεις, αλλά όχι το ίδιο σε ευστοχία.

Η επιστροφή του με την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι απαραίτητη ασχέτως αν θα πάρει στόπερ ο Ολυμπιακός ή τι θα γίνει με τον Σισέ μετά το Μουντιάλ. Με λίγη τύχη παραπάνω για τον ίδιο στο δεύτερο μισό της περιόδου να είναι σαφώς απαραίτητη. Γιατί η προσπάθεια και η απόδοσή του είναι δεδομένα στοιχεία, όπως και η συμβολή του στην καθιέρωση του Ντόι.