Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 1-0: Το «καθάρισε» ο Σίτο

Ο Αστέρας μπήκε δυναμικά, βρήκε γρήγορο γκολ με τον Σίτο και κράτησε ως το τέλος την πολύτιμη νίκη επί του Ιωνικού με 1-0.

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 1-0: Το «καθάρισε» ο Σίτο

Πολύ σημαντικό τρίποντο για τον Αστέρα Τρίπολης στο φινάλε του πρώτου γύρου καθώς με σκόρερ τον Σίτο στο 18' νίκησε 1-0 τον Ιωνικό. Ανέβηκε έτσι στη βαθμολογία, αφήνοντας χαμηλά τον αντίπαλό του που προσπάθησε στο δεύτερο μέρος για να ισοφαρίσει, αλλά έπεσε πάνω στον Παπαδόπουλο. Όπως βέβαια και ο Αστέρας στον Χουτεσιώτη, ο οποίος κράτησε τον Ιωνικό μέσα στο ματς. Με τους γηπεδούχους να έχουν κι ένα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο που δεν μέτρησε για οριακό οφσάιντ του Μπενίτο.

Ο Σεμπά έχασε ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 1' και εν συνεχεία ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός φτάνοντας πολλές φορές κοντά στο γκολ με κορυφαία στιγμή την απόκρουση του Χουτεσιώτη στο σουτ του ολομόναχου Μπενίτο. Και τελικά η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά βρήκε το προβάδισμα στο 18' με τον Σίτο που από κοντά αξιοποίησε τη σέντρα του Τιλίκα. Μετά το γκολ ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν βρήκε φάσεις, με τον Αστέρα να παραμένει περισσότερο επικίνδυνος. Στο 44' ο Λοβέρα απείλησε με εντυπωσιακό μπάσιμο, αλλά κόπηκε από τον Καρμόνα την τελευταία στιγμή.

Χωρίς αλλαγές και με ευκαιρία πάλι του Σεμπά άρχισε το δεύτερο μέρος, με τον Ιωνικό να αδικείται στο 59' καθώς έγινε μαρκάρισμα στον Μάντζη από τον Καστάνιο στην περιοχή και δόθηκε κακώς οφσάιντ στον Σάκιτς. Στο 55' ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Μύγα, ενώ στο 58' ο Μπενίτο με εξαιρετικό πλασέ από πλάγια μετά τη σέντρα πάλι του Τιλίκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως μετά από τετράλεπτη εξέταση το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Στο 73' ο Μύγας επιχείρησε να σκοράρει από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε εντυπωσιακά, κάτι πουέκανε και ο Χουτεσιώτης στο 80' σε κοντινό σουτ του Τιλίκα. Ο Ιωνικός πίεσε για την ισοφάριση, στο 87' το σουτ του Φαντιγκά κόντραρε στον Τασουλή και πήγε στον Παπαδόπουλο. Παρά τις προσπάθειες κυρίως του Μύγα που είχε πάει αριστερά, το σκορ δεν άλλαξε και ο Αστέρας πανηγύρισε την σπουδαία νίκη.

Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 1-0

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Σκόρερ: 18' Σίτο 1-0

Διαιτητής: Κ. Περράκης (Αθηνών)

Κίτρινες: 48' Τσίμπσαχ, 65' Φαντιγκά, 66' Ρομάο, 67' Μουνάφο, 70' Μπαράλες, 80' Μύγας, 90'+5' Τιλίκα

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς Τασουλής , Ιγκλέσιας (77' Ντομίνγκεθ), Μουνάφο, Ρεγκίς (85' Άλβαρες), Σίτο (85' Μπερτόγλιο), Τιλίκα, Μπενίτο (70' Μπαράλες)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς (77' λ.τ. Ελευθεριάδης), Ρομαό, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Λοβέρα, Σεμπά, Άοσμαν (81' Ν. Ιωαννίδης), Μάντζης