Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η παράδοση των μεταξύ τους αναμετρήσεων

Διαβάστε την παράδοση των αναμετρήσεων μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στην έδρα των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η παράδοση των μεταξύ τους αναμετρήσεων

Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα συναντηθούν για 66η φορά στην ιστορία τους με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στην Α’ Εθνική/Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν υπερασπιστεί την έδρα τους στα τελευταία επτά ματς, με έξι νίκες και μια ισοπαλία, ενώ δεν έχουν δεχθεί γκολ στα πέντε από αυτά.

Οι αναμετρήσεις με απαραβίαστη εστία για τον Ολυμπιακό είναι διαδοχικές και από τις 17 Φεβρουαρίου 2019 που σκόραρε ο Πόνσε στο 4-1 υπέρ της ομάδας του Πειραιά, μεσολάβησαν πέντε παιχνίδια μέχρι το περσινό 1-1 στα Playoffs και το γκολ του Σιμάνσκι.

Με αυτό το διάστημα χωρίς γκολ, η ΑΕΚ ισοφάρισε την αρνητική επίδοση που είχε δημιουργήσει για πρώτη φορά από τις 20 Μαρτίου 2011, έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 με πέντε αγώνες χωρίς να σημειώσει γκολ σε πέντε ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει 38 νίκες, με τις περισσότερες από αυτές να είναι με 3-0 και 2-0, σκορ που έχουν επαναληφθεί από 9 φορές. Μεταξύ τους υπάρχουν μόλις τρία ματς που έχουν τελειώσει χωρίς να σημειωθεί τέρμα, ενώ η δημοφιλέστερη ισοπαλία τους είναι με 1-1.

Η πρώτη αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής/Super League έγινε στις 12 Ιουνίου 1960 κι η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 με γκολ του Ανδρέα Σταματιάδη.

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1, ενώ μια χρονιά μετά (1961-62) σημειώθηκε η πρώτη από τις τρεις μεταξύ τους λευκές ισοπαλίες.

Η τελευταία φορά που δε σημειώθηκε γκολ σε ΟλυμπιακόςΑΕΚ ήταν στις 30 Μαΐου 1999.

Ο Μάικ Γαλάκος στις 8 Φεβρουαρίου 1981 και ο Ολεγκ Προτάσοφ την 1η Σεπτεμβρίου 1981 είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει βρει δίχτυα 9 φορές σε εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό και είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα των σκόρερ των αναμετρήσεων, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο που είναι ο Κώστας Φορτούνης με 5 γκολ.

65 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

38 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

12 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 122-50