Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το τρομερό αήττητο σερί, αλλά και το περσινό 1-1

Ο Ολυμπιακός έχει 4,5 χρόνια να χάσει από την ΑΕΚ σε ένα πρωτοφανές σερί για ντέρμπι, όμως πρέπει να έχει το μυαλό του σε κάτι από το τελευταίο ματς στο Φάληρο.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το τρομερό αήττητο σερί, αλλά και το περσινό 1-1

Είναι όντως εξωπραγματικό για ντέρμπι αυτό το εκπληκτικό αήττητο σερί που έχει ο Ολυμπιακός εναντίον της ΑΕΚ από την οποία έχει να ηττηθεί ανεξαρτήτως έδρας εδώ και 4,5 χρόνια. Με τον Μίτσελ να καλείται να συνεχίσει και μάλιστα με νίκη (όπως συνήθως δηλαδή) ό,τι συνέβαινε στα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των Πειραιωτών.

Με τη διαφορά ότι στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» σημειώθηκε μία από τις λίγες ισοπαλίες που έχει πάρει η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια, στο 1-1 των περσινών play off. Με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τον Καρβάλιο και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Σιμάνσκι.

Φυσικά ήταν ένας αγώνας άνευ ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Ολυμπιακό που ήδη είχε πάρει τον τίτλο ενώ η ΑΕΚ πάλευε για να βγει στην Ευρώπη, με τους Πειραιώτες μάλιστα να πηγαίνουν λίγες εβδομάδες αργότερα στο ΟΑΚΑ και να κερδίζουν πάλι με 3-2 (όπως και στην κανονική διάρκεια) με το χατ-τρικ του Ελ Αραμπί που αν είχε πέντε λεπτά ακόμη μπροστά του θα προλάβαινε να βγει και πρώτος σκόρερ.

Σημασία ενόψει του τωρινού ντέρμπι έχει ότι στο 1-1 του περασμένου Απρίλη στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ είχε στην ενδεκάδα της παίκτες όπως οι Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Άμραμπατ, Λιβάι, Αρούχο. Παίκτες δηλαδή που θα είναι και τώρα έτοιμοι να αγωνιστούν έχοντας πάρει γεύση από «Καραϊσκάκη» δίχως να ηττηθούν. Με τον Σιμάνσκι και τον Τσούμπερ να είναι στο φετινό ρόστερ, τότε στην ενδεκάδα, τώρα εκτός μάχης. Ενώ είχε μπει και ο Μάνταλος.

Είναι μία λεπτομέρεια που σίγουρα θα πρέπει να υπολογίσουν οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζοντας μια ομάδα σαφώς πιο δυνατή από την περσινή. Για τον Ολυμπιακό σε εκείνο το ματς ήταν ενδεκαδάτοι οι Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μασούρας, Ελ Αραμπί και είχε μπει αλλαγή ο Φορτούνης προς το τέλος.