Αλμέιδα: «Ο αντίπαλος μας έχει εξαιρετικό προπονητή και μεγάλους παίκτες, αλλά κι εμείς επίσης...»

Ο Ματίας Αλμέιδα, μιλώντας ενόψει του μεγάλου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η ΑΕΚ (του) συνεχίζει να βελτιώνεται, αλλά και για την αγωνιστική ταυτότητα της, ενώ είχε λόγια εκτίμησης για τους παίκτες τους και τους αντιπάλους...

Αλμέιδα: «Ο αντίπαλος μας έχει εξαιρετικό προπονητή και μεγάλους παίκτες, αλλά κι εμείς επίσης...»

Ενόψει του Κυριακάτικου μεγάλου αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την 13η αγωνιστική της Super League ο Ματίας Αλμέιδα, μίλησε στην Cosmote TV που έχει τα δικαιώματα του.

Εκεί ο Αργεντινός τεχνικός υπογράμμισε την αγωνιστική «ταυτότητα» που έχει η ομάδα του αλλά κι ότι συνεχίζει να βελτιώνονται, ενώ υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

Παράλληλα είχε μόνο καλά λόγια για τον ομόλογο του (Μίτσελ) στους Πειραιώτες και τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ερωτηθείς για το ότι παρά τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον ΟΦΗ, η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε είπε:

«Πιστεύω ότι όσο περνούν οι μήνες, βλέπω ότι η ομάδα προσπαθεί να βρει μια ταυτότητα αρκετά δυνατή. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλάξαμε το σύστημά μας. Αλλά η ομάδα συνεχίζει να βελτιώνεται. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι όποιοι κι αν αγωνίζονται, η ομάδα να πηγαίνει καλά».

Για το πως διοχετεύει την αγωνιστική ένταση που διακρίνει το παιχνίδι της ομάδας του σημείωσε:

«Αυτό που κάνουμε είναι να αναλύουμε τους αντιπάλους και όλες οι ομάδες είναι διαφορετικές. Αν εμείς επαναλαμβάναμε τα ίδια, τότε θα μπορούσαν να εντοπίσουν τον τρόπο παιχνιδιού μας. Υπήρξαν παιχνίδια που μπήκαμε δυνατά, υπήρξε ένταση από τα πρώτα λεπτά. Σε κάποια ματς έπρεπε να περιμένουμε, σε κάποια άλλα να διατηρήσουμε την ένταση. Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο, γιατί κάθε ομάδα είναι διαφορετική...Και κάτι πολύ σημαντικό: δεν μας βγαίνει πάντα ό,τι δοκιμάζουμε».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να διαχειρίζεται καταστάσεις ανάλογα με τη ροή ενός αγώνα εκτίμησε:

«Πιστεύω ότι συγκρίνοντας τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα έχει αλλάξει. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πίσω από έναν αντίπαλο, ο οποίος προχωρά με έναν σημαντικό ρυθμό. Προσπαθούμε να ακολουθούμε αυτή την ομάδα, από την πλευρά μας συνεχίζουμε. Εμένα μου αρέσει να βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν θέλω να βλέπω πολύ πιο μακριά, μου αρέσει να ζω το τώρα. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στην καθημερινή δουλειά. Τα παιχνίδια αποτελούν το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς. Πιστεύω σε αυτή τη δουλειά και πιστεύω ότι θα μας δώσει αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε».

Για το τι ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος της απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά κι ο ίδιος τόνισε:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος γνωρίζει, πλέον, τι ΑΕΚ θα δει. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Επαναλαμβάνω αυτό που λέω πάντα, ότι σέβομαι κάθε αντίπαλο. Ο αντίπαλος μας έχει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Κι εμείς, επίσης, διαθέτουμε πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αυτό που ελπίζω είναι να υπάρχει όμορφο θέαμα. Και να είναι μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου».