Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Άνετο πέρασμα από τη Νεάπολη

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον Ιωνικό στη Νεάπολη και πλησίασε ξανά στους δυο βαθμούς Ολυμπιακό και Βόλο. Εξαιρετικό ματς ο Κωνσταντέλιας, ήταν μέσα και στα τρία γκολ. 

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Άνετο πέρασμα από τη Νεάπολη

Άνετο πέρασμα για τον ΠΑΟΚ από τη Νεάπολη. Κέρδισε 3-0 τον Ιωνικό, με τον Κωνσταντέλια να κλέβει την παράσταση ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Φελίπε Σοάρες, Ράφα Σοάρες, Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή έκλεισε τον Ιωνικό που στο πρώτο δεκάλεπτο δεν πίεσε ιδιαίτερα αλλά όταν το έκανε μετά το 10’ δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους, έβγαλε 2-3 καλές κόντρες ωστόσο δεν σκόραρε.

Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς στις δυο πρώτες τους μεγάλες στιγμές, ευτύχησαν να πετύχουν δύο τέρματα. Το 0-1 στο 27’ με τον Φελίπε Σοάρες (βασικός για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ πέρσι με τον Παναθηναϊκό) μετά την ωραία συνεργασία από αριστερά τον Ράφα Σοάρες, Κωνσταντέλια.

Ο τελευταίος ήταν μέσα και στο 0-2 αφού στο 34’ έκλεψε από τον Τσιγκρίνσκι (λάθος πάσα του Ουκρανού) και ο Νέλσον Ολιβέιρα με σουτ έγραψε το 0-2. Έτσι τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την ομάδα του Λουτσέσκου, που έπαιζε με ασφάλεια, κράτησε μπάλα, είχε υπομονή στο παιχνίδι της και…έτρεξε τον Ιωνικό που ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά το 0-2 να επιστρέψει.

Ο Σπανός άλλαξε θέσεις του Σάκιτς (πήγε δεξιά), Μύγα (πήγε αριστερά) στα άκρα της άμυνας, ανέβηκε η ομάδα του πιο ψηλά αλλά άφησε χώρους πίσω που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ. Έτσι στο 57' σε μια φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Κωνσταντέλια, ο Ντάγκλας Αουγκούστο μετά την ασίστ του Άντρια Ζίβκοβιτς έγραψε το 0-3 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές και από τους δύο προπονητές, ο ρυθμός...έπεσε και είναι λογικό από τη στιγμή που ακολουθεί η 13η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ και ο Ιωνικός θα πάει στην Τρίπολη για να παίξει με τον Αστέρα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Νεάπολης

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Σκόρερ: 27’ Φελίπε Σοάρες, 34’ Ολιβέιρα, 57' Ντάγκλας Αουγκούστο

Οι συνθέσεις…

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ούγκο Σόουζα, Σάκιτς – Ρομαό (69’ Κάνιας), Φαντιγκά (83' λ. τρ. Μασάς), Λοβέρα (69’ Μεντόσα) – Ελευθεριάδης (69’ Ιωαννίδης), Σεμπά (83' Τσίμπσαχ), Μάντζης

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες – Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί) – Ντάγκλας Αουγκούστο (76’ Ντάντας), Άντρια Ζίβκοβιτς (85' Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ) – Ολιβέιρα (71’ Τόμας)