Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1: Σόου Χάμες στη Λιβαδειά και τώρα ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λιβαδειά νικώντας με σκορ 1-0 τον Λεβαδειακό με γκολ του Ανδρούτσου (40’), ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1: Σόου Χάμες στη Λιβαδειά και τώρα ΑΕΚ

Η σκόνη που σήκωσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έχει κάτσει ακόμα, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν ανεπηρέαστοι απ’ όλο αυτό. Το αντίθετο, μάλιστα στη Λιβαδειά εμφανίστηκαν πεισμωμένοι και αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη. Το τελικό 1-0 μοιάζει μικρό σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός γι’ ακόμα ένα ματς ήταν εξαιρετικός με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας παρά τον κακό και δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους και να χτυπήσει σε κάποια κόντρα, αλλά δεν μπόρες ένα βάλει φρένο στους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα με τη μπάλα να περνάει αρκετές φορές από τα πόδια του Χάμες, τον Μπιέλ να είναι πολύ κινητικός, αλλά επιπόλαιος στις τελικές προσπάθειες και τον Χουάνγκ να οργώνει τον κακό αγωνιστικό χώρο. Στο 18’ ο Χάμες έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και ο Βινίσιους απομάκρυνε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή και είναι αλήθεια πως σε κάποια replay φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή και σε κάποια άλλα όχι. Τελικά το γκολ ήρθε στο 40’ από τον Ανδρούτσο. Ο Χάμες έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας κεφαλιά προς τον Ελ Αραμπί που βρέθηκε στο έδαφος από τον Βινίσιοους και η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη ο Πασχαλάκης είχε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Νίκα από κοντινή θέση, ενώ ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είδε τον Χουάνγκ να ανεβάζει κι άλλο στροφές και τον Χάμες σε ρυθμούς ρελαντί να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες στις οποίες είτε αστόχησαν, είτε είδαν τον Μάρκοβιτς να αποκρούει. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού, μάλιστα ανάγκασε τον Χάμες να του δώσει συγχαρητήρια σε μία απόκρουση που έκανε σε δικό του σουτ. Σημαντικές ευκαιρίες έχασαν οι Μπιέλ, Μπακαμπού και τελικά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 και τώρα περιμένει την ΑΕΚ, την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μικρογραφία

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) 6

Σκόρερ: 40’ Ανδρούτσος

Κίτρινες: 48’ Βρουσάι, 63’ Τσάπρας

Συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Μάρκοβιτς– Τσάπρας, Λιάγκας (39’ λ.τ. Τζημόπουλος), Βινίσιους, Μπαχανάκ– Χάμοντ (85’ Τσιριγώτης), Νίκας – Βήχος, Σκβάρκα (46’ Γιαννιώτας), Βρακάς, Πέτρε (46’ Δούμτσιος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76’ Άβιλα), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (83’ Φορτούνης), Μασούρας (77’ Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (82’ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (64’ Μπακαμπού).