Η καλύτερη απάντηση του Ολυμπιακού...

Συσπείρωση, αποφασιστικότητα και επίθεση σε όλα τα μέτωπα ήταν το μήνυμα από την πλευρά του Ολυμπιακού. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ μπορεί πράγματι να αποδειχθεί η απαρχή για τη διατήρηση των σκήπτρων και όσα ακόμη επιχειρεί η «ερυθρόλευκη» διοίκηση. 

Η καλύτερη απάντηση του Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο, δηλαδή αποφάσισε αυτό που είναι γεννημένος να πράττει: να μάχεται και να αγωνίζεται στα γήπεδα και στα υπόλοιπα μέτωπα, ώστε στο τέλος να βρίσκεται στην κορυφή.

Το μήνυμα που μπορεί να ληφθεί έχει να κάνει με μια μεγάλη πρόκληση. Να είναι πλέον ο Ολυμπιακός μαζί με τον κόσμο του απέναντι σε όλα τα εμπόδια. Τις αντίπαλες ομάδες, τους φορείς του ποδοσφαίρου, το ίδιο το κράτος (γιατί ήταν σαφής η αναφορά περί κυβερνητικής αδιαφορίας).

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να μην είχε αποτέλεσμα νίκης, αλλά φαίνεται πως είναι ικανό να αποτελέσει την αφετηρία για την πραγματική αντεπίθεση μιας ομάδας που πλέον είναι πραγματική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Με αρχή, μέση και τέλος.

Ο κόσμος που γέμιζε ούτως ή άλλως το «Καραϊσκάκης» τώρα θα συνεχίσει να το κάνει με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και κυρίως με την έμπνευση που πήρε από την ίδια την ομάδα με την απόδοσή της εναντίον του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, τον οποίο έκανε να πανηγυρίσει στο τέλος έξαλλα το σώσιμο της ισοπαλίας.

Οι αντιπαραθέσεις με την ομοσπονδία θα συνεχιστούν, πλέον σε πιο επίσημη μορφή, εκεί που πρέπει να λύνονται τέτοιου είδους θέματα. Στις δικαστικές αίθουσες. Οι αφορμές δεν πρόκειται να σταματήσουν να δίνονται, η καθαρή αντιμετώπισή τους δεν είναι απλώς θέμα που πρέπει να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός για τα δικά του συμφέροντα, αλλά υποχρέωσή του έναντι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην Ελλάδα παίζει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Χάμες Ροντρίγκες. Σήμερα στην πατρίδα του υπήρξαν δημοσιεύματα σχετικά με την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας του επειδή δεν αγωνίστηκε φέτος στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, αλλά και επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα διαρκώς φθίνει. Και σε αυτό φυσικά δεν ευθύνεται ο Ολυμπιακός επειδή το... παίρνει. Όχι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά σχεδόν πάντα τα τελευταία... τριάντα. Με κάθε κυβέρνηση, που λένε...

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και η παραμονή του στο πρωτάθλημα αποτελεί επίσης ανάγκη. Ύπαρξης του ίδιου του πρωταθλήματος, σε κάθε επίπεδο. Και το ξέρουν πάρα πολύ καλά όλοι όσοι δήθεν δεν ασχολούνταν ή παρακαλούσαν ή ειρωνεύονταν όλες αυτές τις ώρες μετά το πέναλτι του Δανού στη Λεωφόρο.

Με δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και με όλα όσα λάθη έχει και ο ίδιος κάνει και αναγνωρίσει, ποιός αλήθεια πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και φέτος να κόψει πρώτος το νήμα; Ρωτήστε ο καθένας τον εαυτό του, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζετε.