Αυτοί έφεραν τα περισσότερα χρήματα το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι καλύτερες πωλήσεις του φετινού καλοκαιριού.

Αυτοί έφεραν τα περισσότερα χρήματα το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουν τα πάντα. Και άλλαξαν τα πάντα με πολλούς ποδοσφαιριστές να φεύγουν και αρκετούς να έρχονται. Η διαδικασία δεν ήταν απλή και ειδικά όσον αφορά σε εκείνους που έπρεπε να απομακρυνθούν από τον σύλλογο. Παίκτες που δεσμεύονταν με συμβόλαια και οι οποίοι δεν υπολογίζονταν.

Και δεν ήταν μόνο αυτοί που είχαν «κοπεί» και έκαναν προπονήσεις στον Ρέντη, αλλά και άλλοι, οι οποίοι ήταν δανεικοί και έπρεπε να παρθεί μία απόφαση για το τι θα γίνει με το μέλλον τους. Όπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός απομάκρυνε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών και από κάποιους εισέπραξε κάποια χρήματα, ενώ άλλους τους άφησε ελεύθερους.

Σε αυτή τη μακρά λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι στην κορυφή της. Ποιοι δηλαδή έφεραν τα περισσότερα χρήματα στο ταμείο του Ολυμπιακού. Πρώτοι στη σχετική λίστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.de είναι δύο παίκτες που… άκουσαν πολλά. Ο Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος κόστισε 3 εκατομμύρια € στη Μπράγκα. Το ίδιο ποσό ξόδεψε και η κινεζική Ντανγκάι προκειμένου να κάνει δικό της τον Σεμπά.

Ο πρώτος ήταν επιλογή του Πάουλο Μπέντο τη σεζόν 2016-2017 κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε 23 συμμετοχές. Ο δεύτερος πέρσι έκανε μία κάκιστη σεζόν, ενώ στον Ολυμπιακό τον είχε φέρει ο Μάρκο Σίλβα. Το κοινό τους είναι πως τον Σεμπά τον πήρε στην Κίνα ο Μπέντο, ο οποίος μάλιστα λίγες ημέρες μετά απολύθηκε.

Τρίτος στη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις είναι ο Ούρος Τζούρτζεβιτς για τον οποίο η Σπόρτινγκ Χιχόν ξόδεψε 2,5 εκατ. € για να τον κάνει δικό της. Τόσο είχε κοστίσει και στον Ολυμπιακό πέρσι το καλοκαίρι για να τον πάρει από την Παρτιζάν. Συνεχίζουμε στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Οτζίτζα για τον οποίο Γάνδη ξόδεψε 2,2 εκατ. €, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαΐφης έφερε στο ταμείο του Ολυμπιακού 1,5 εκατ. € από τη μεταγραφή του στη Σταντάρ Λιέγης. Πιο κάτω υπάρχει ο Μάρκο Μάριν με 700 χιλιάδες € που δαπάνησε ο Ερυθρός Αστέρας για να τον πάρει και ο Σάσα Ζντιέλαρ που κόστισε στην Παρτιζάν 500 χιλιάδες €.