Ο Ολυμπιακός προφανώς και δεν πρέπει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Γιατί η πρόταση του Γιάννη Βρέντζου περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα πρέπει να παραμείνει απλώς ως πρόταση στο Δ.Σ. που συγκάλεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ο Ολυμπιακός προφανώς και δεν πρέπει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για όλα όσα ακούστηκαν μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου περί προτάσεων ακόμα και για αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα. Δεν το λέμε μόνο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια απόφαση, π.χ. υποβιβασμό σε χαμηλότερες κατηγορίες ή οποιεσδήποτε άλλες συνέπειες αναφέρει ο κανονισμός.

Αν τυχόν γίνει πράξη αυτό που πρότεινε ο Γιάννης Βρέντζος και το οποίο προφανώς θα συζητηθεί στο Δ.Σ. που συγκάλεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα είναι το μεγαλύτερο «δώρο» που θα κάνει ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί φέρνουν στο μυαλό τους όλα όσα έκαναν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ με το «μέχρι τέλους». Μόνο που τότε ο μπασκετικός Ολυμπιακός είχε την Ευρωλίγκα. Στο ποδόσφαιρο δεν θα έχει ούτε το Κόνφερενς.

Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός μάχεται καθημερινά. Στην πολυετή Ιστορία του τα έχει βάλει με το Κράτος, με την Χούντα, με αντιπάλους, με διαιτητές, με ένα σωρό κόσμο που ήθελε να τον δει να υποφέρει οικονομικά και αγωνιστικά. Και πάντοτε κατάφερνε να βγει νικητής και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς συλλόγους στον πλανήτη.

Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό μετά το 1-1 στην Λεωφόρο, αλλά από την Δευτέρα (7/11) με καθαρό μυαλό ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να λάβουν μία απόφαση που θα αναγκάσει τους αντιπάλους του να... τρομοκρατηθούν και όχι να χαμογελάσουν! Γιατί - κακά τα ψέματα - θα πετάξουν τη σκούφια τους αν πληροφορηθούν ότι ο Ολυμπιακός αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αυτό θέλουν να ακούσουν!

Άλλωστε, εδώ και τρία χρόνια έχοντας φτιάξει καλύτερη ομάδα κατάφερε και πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα, προκαλώντας «σεισμό» στα άδυτα του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι περιορίζονταν μόνο σε πανηγυρισμούς για τα... αποτελέσματα των εκλογών της ΕΠΟ.

Όχι λοιπόν! Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι εκεί και να παλέψει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...