Ξανά Έλληνας τερματοφύλακας για Ολυμπιακό σε ντέρμπι με ΠΑΟ

Έξι σεζόν μετά τον Στέφανο Καπίνο ο Ολυμπιακός επανεμφανίζεται με Έλληνα τερματοφύλακα στη Λεωφόρο για ντέρμπι με ΠΑΟ. Έμπειρος από τη συγκεκριμένη έδρα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. 

Ξανά Έλληνας τερματοφύλακας για Ολυμπιακό σε ντέρμπι με ΠΑΟ

Μετά από έξι σεζόν που ο Ολυμπιακός πήγε σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Έλληνα τερματοφύλακα, θα έχει και πάλι στην εστία του γκολκίπερ που δεν θα είναι από το εξωτερικό.

Τη σεζόν 2016-17 οι Περαιώτες είχαν τερματοφύλακα τον Στέφανο Καπίνο στο ντέρμπι της Λεωφόρου στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 1-0 με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός έπαιξε στα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τους ξένους γκολκίπερ που είχε στο δυναμικό του. Την επόμενη σεζόν (στην ήττα 1-0 από το γκολ του Βιγιαφάνιες) τερματοφύλακας ήταν πάλι στη Λεωφόρο ο Προτό. Τα επόμενα χρόνια στα ντέρμπι έπαιζε ο Ζοσέ Σα. Στη νίκη στο ΟΑΚΑ την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς στο ματς που διακόπηκε, στις ισοπαλίες της επόμενης περιόδου (όταν είχε πιάσει πέναλτι στο 1-1 και ισοφαρίστηκε από άλλο πέναλτι του Μολό, αλλά και στο 0-0 των play off), όπως και πρόπερσι στην ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο στην κανονική διάρκεια και στο άνετο 4-1 των play off. Πέρυσι στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι ήταν τερματοφύλακας ο Τόμας Βατσλίκ (0-0 στη κανονική περίοδο και ήττα 1-0 στα play off).

Και τώρα ξανά Έλληνας για τον Ολυμπιακό σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που ξέρει καλά από Λεωφόρο καθώς έχει νικήσει εκεί δύο φορές με τον ΠΑΟΚ τους πράσινους σε ντέρμπι κανονικής διάρκειας (3-1 και 3-0). Έχει και ήττες στα play off δύο περιόδων στο ίδιο γήπεδο, έχει και αποβολή μόλις στο 22' όταν ήταν ακόμα γκολκίπερ του ΠΑΣ. Και θέλει και μία προσωπική ρεβάνς στο πρώτο του ντέρμπι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς είχε χάσει πέρυσι από τον ΠΑΟ το Κύπελλο, στον τελικό του ΟΑΚΑ με το πέναλτι του Αϊτόρ.