Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι κι όταν οι διαφορές ήταν κόκκινες

Μετά από δεκαετίες ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό με βαθμολογική απόσταση. Αλλά τα τελευταία χρόνια μπορούσε και αξιοποιούσε την έδρα του σε περιόδους απόλυτης κυριαρχίας των ερυθρόλευκων. Η νίκη του Μίτσελ. οι διακοπές, οι σερί νίκες του ΠΑΟ και το 1-4. 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι κι όταν οι διαφορές ήταν κόκκινες

Ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει του Παναθηναϊκού και των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του είχε φτάσει τη βαθμολογική διαφορά κάποιες χρονιές σε χαώδεις αποστάσεις, πολύ μεγαλύτερες από το -10 που βρίσκεται τώρα ο ίδιος πίσω στη βαθμολογία από τους πράσινους. Όμως υπήρχαν σεζόν, όταν επισκέφθηκε τη Λεωφόρο όπως θα συμβεί και σήμερα (19.30), με προβλήματα και αρνητικά αποτελέσματα ακόμη κι όταν ήταν πολύ καλύτερος.

Πέρυσι δε νίκησε τους πράσινους, με ήττα 1-0 στα play off και ισοπαλία 0-0 στην κανονική διάρκεια. Πρόπερσι είχε το εντυπωσιακό 4-1 στο τέλος της σεζόν με Ελ Αραμπί και Μασούρα, αλλά είχε χάσει 2-1 στην κανονική διάρκεια. Είχαν προηγηθεί στο ΟΑΚΑ δύο ισοπαλίες (1-1 και 0-0), όπως και η νίκη με το γκολ του Γκερέρο όταν είχε διακοπεί το ματς. Κάτι που είχε ξαναγίνει παλιότερα στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Αμπντούν, αλλά και στη Λεωφόρο, στη σεζόν του Μάρκο Σίλβα με την περίφημη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον και τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Όμως ο Ολυμπιακός έχει χάσει τα τελευταία χρόνια στη Λεωφόρο και τη σεζόν 2017-18 με το γκολ του Βιγιαφάνιες, αυτή του 2016-17 με σκόρερ τον Μπεργκ και το 2014-15 όταν ο Τσόρι είχε μειώσει στο φινάλε το προβάδισμα των γηπεδούχων με το αυτογκόλ του Μαζουακού και εκείνο του Πέτριτς.

Ο Μίτσελ έχει πάει μία φορά στη Λεωφόρο και νίκησε. Με το γκολ του Μήτρογλου στο τέλος, το 2014. Το είπε και στις δηλώσεις του ο Ισπανός, δεν είχε παίξει ξανά εκεί, παρά μόνο ως γηπεδούχος με τον ΠΑΟ. Κι αυτό το σχέδιο θα επιδιώξει και σήμερα.

Τα ντέρμπι στη Λεωφόρο τα τελευταία χρόνια όταν ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πάνω από τον Παναθηναϊκό έδειχναν αρκετά το πάθος που είχαν οι πράσινοι να ικανοποιήσουν το κοινό τους έστω με ένα αποτέλεσμα. Τώρα θα είναι αλλιώς, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη τα αποτελέσματα και το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός ψάχνει μια μεγάλη νίκη στην έδρα του αντίπαλού του και γενικά μια μεγάλη νίκη σε αυτή τη σεζόν. Πρωτίστως για τη βαθμολογία, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημασία θα έχει σε κάθε επίπεδο.