Ένα Φράιμπουργκ συν τις καθυστερήσεις

Αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει ένα σούπερ ντούπερ φαβορί, ο Παναθηναϊκός.

Ένα Φράιμπουργκ συν τις καθυστερήσεις

Ο πολυμήχανος Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια μαχητική και δεμένη ομάδα η οποία κερδίζει τους πάντες και παντού. Επίσης, μια ομάδα που όπου χρειάστηκε απόλαυσε και τη -διακριτική- εύνοια της διαιτησίας και που, για κάποιους μυστηριώδεις λόγους, έχει γίνει ιδιαιτέρως «συμπαθής» σε ορισμένους ικανούς αντιπάλους της - βλέπε το πρόσφατο «φιλικό» ματς στον Βόλο ενώπιον δεκάδων χιλιάδων «πράσινων» φιλάθλων. Αν προσθέσεις την πώρωση όλων στον ιστορικό σύλλογο για το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από 13 χρόνια αλλά και τους έξι βαθμούς που τον χωρίζουν από τη δεύτερη ΑΕΚ, καταλαβαίνεις γιατί οι εταιρείες στοιχημάτων του δίνουν ποσοστό κάτω από δύο για να στεφθεί πρωταθλητής.

Μοιραία, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται ως φαβορί και για το αυριανό ντέρμπι. Δεν είναι μόνο οι δέκα βαθμοί παραπάνω, το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην κατάμεστη Λεωφόρο ή ότι διαθέτει αυτήν τη στιγμή καλύτερη ομάδα. Το θέμα είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην είναι καν ομάδα.

Κι όμως... Ο χειρότερος ίσως Ολυμπιακός όλων των εποχών βρίσκεται σε απόσταση μιας και μόνο νίκης από το να γυρίσει τα πάντα τούμπα. Ένα διπλό αύριο θα τον φέρει στους επτά βαθμούς από τον «αιώνιο» αντίπαλο λίγες μέρες πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ (όπου πολλά μπορούν να διορθωθούν) αλλά και θα εκτοξεύσει το καταρρακωμένο ηθικό του, βυθίζοντας στην αμφιβολία τον ανέμελο ως τώρα ΠΑΟ.

Εδώ θα μου πείτε υπάρχει περίπτωση αυτός ο Ολυμπιακός να κερδίσει αυτόν τον Παναθηναϊκό; Βάσει της ως τώρα εικόνας τους σίγουρα όχι. Ωστόσο, η ομάδα του Μίτσελ εξακολουθεί να υπερτερεί σε δύο τομείς: Στις μονάδες και -κυρίως- στο βάρος της φανέλας, η οποία τα τελευταία 25 χρόνια ζυγίζει τόνους, αντίθετα με εκείνη του Παναθηναϊκού που έχει ελαφρύνει απελπιστικά. Τέλος, ας μη ξεχνάμε πως μιλάμε για το κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πόσες φορές αλήθεια δεν είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν τον έκτο, έβδομο, όγδοο ΠΑΟ να βάζει δύσκολα στους μόνιμους πρωταθλητές Πειραιώτες; Ο λόγος που το αντίθετο δεν έχει σχεδόν ποτέ συμβεί είναι απλά το ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε ελάχιστες φορές στην ιστορία στον ρόλο του αουτσάιντερ...

Από το πουθενά λοιπόν ο Μίτσελ και οι παίχτες του έχουν ένα τελευταίο χαρτί να παίξουν. Ένα ενενηντάλεπτο σαν εκείνο στο Φράιμπουγκ (συν τις καθυστερήσεις αυτήν τη φορά!) πιθανότατα θα σταθεί αρκετό. Φυσικά, σε περίπτωση ήττας η σεζόν 2022-23 τελειώνει εδώ.