Αναγεννημένος ο Ποντένσε: «Στον Ολυμπιακό, το απολαμβάνω»

Ο Πορτογάλος εξτρέμ οδεύει προς την καλύτερη σεζόν της καριέρα του. Ποιοι οι λόγοι της αναγέννησής του. 

Αναγεννημένος ο Ποντένσε: «Στον Ολυμπιακό, το απολαμβάνω»

Η θέση του εξτρέμ «πλήγωσε» ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό την περασμένη περίοδο, καθώς είχε ποδοσφαιριστές που δεν σκόραραν και δεν δημιουργούσαν. Αυτό ήταν επιτακτικό να αλλάξει τη φετινή σεζόν.

Μία από τις πρώτες επιλογές για την ενίσχυση των «ερυθρόλευκων» άκρων ήταν αυτή του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο βραχύσωμος εξτρέμ αποτελούσε μία από τις πρώτες επιλογές και είχε εντοπιστεί από τον Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έκανε θερμότατη εισήγηση να αποκτηθεί. Ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από τα γεγονότα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον έντυσε στα ερυθρόλευκα.

Ο Ποντένσε έψαχνε την αναγέννηση στην καριέρα του και θεώρησε ότι στον Ολυμπιακό υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να πετύχει ακριβώς αυτό. Η περσινή σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή για τον Πορτογάλο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ωστόσο ήδη από τα πρώτα του φετινά ματς με τα ερυθρόλευκα δείχνει ότι την έχει αφήσει πια πίσω του.

Μέχρι τώρα έχει σκοράρει ήδη δύο φορές σε πέντε συμμετοχές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και στην καλύτερη σεζόν του (2015-2016) έχει σκοράρει έξι. Την χρονιά 2014-2015 είχε βρει τρεις φορές δίχτυα. Σε όλες τις σεζόν είχε από 30 συμμετοχές και πάνω, εκτός από την περσινή.

Από τα πρώτα του παιχνίδια στην ομάδα του Πειραιά είχε δείξει ότι ήταν ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, όμως του έλειπε το γκολ. Τα γκολ με Μπέρλνι και ΠΑΣ του δίνουν άλλη ώθηση, ενώ και ο ίδιος δεν κρύβει ότι απολαμβάνει να αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, μου αρέσει πολύ η ζωή στην Αθήνα και όσα έχω συναντήσει στον Ολυμπιακό» δηλώνει στο στενό του περιβάλλον ο Πορτογάλος και γεγονός είναι ότι τα βγάζει και στο χορτάρι με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στο Λιμάνι για τη μεταγραφή του, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις σημαντικότερες του καλοκαιριού.

«Κλειδί» στην καλή του εικόνα αποτελεί, επίσης, η χημεία που έχει βρει με τους συμπαίκτες του. Με τον Κώστα Φορτούνη βρίσκεται πολύ καλά και χαρακτηριστικό είναι ότι και τα δύο γκολ του Ποντένσε προέρχονται από ασίστ του αρχηγού του Ολυμπιακού. Όμως, η συνεργασία του είναι πολύ καλή και με τον Λάζαρο, ενώ και με τον Τσιμίκα συνεργάζονται πολύ καλά στην αριστερή πτέρυγα.

Είναι γεγονός ότι ο 21χρονος Πορτογάλος άσος δεν βρίσκεται ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του και η διακοπή θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανεβάσει ρυθμούς και να φτάσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.