ΑΕΚ: Η μεταμόρφωση έχει... ονοματεπώνυμα

Η ΑΕΚ κερδίζει τις εντυπώσεις, με την επιτυχία της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιτυχημένες μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι. Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον, Βίντα, Μουκουντί και… Αθανασιάδης την ανεβάζουν επίπεδο.

ΑΕΚ: Η μεταμόρφωση έχει... ονοματεπώνυμα

Με την νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έφθασε τις έξι σερί στην Super League και απέχει έξι βαθμούς από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο, πως η ΑΕΚ το καλοκαίρι επένδυσε στους σωστούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι της έχουν «βγει» στο έπακρο.

Στην άμυνα, το δίδυμο που έχουν συνθέσει οι Μουκουντί και Βίντα της έχει προσδώσει μια ασφάλεια η οποία δεν υπήρχε…ούτε σαν ιδέα τα προηγούμενα χρόνια. Για του λόγου το αληθές, η Ένωση έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα σε κανονική ροή παιγνιδιού, όσα και ο Παναθηναϊκός που έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν γκολ ήταν στις 3 Οκτωβρίου στις καθυστερήσεις του ματς με τον Ιωνικό.

Ειδικότερα, ο Βίντα είναι πρώτος στις επεμβάσεις με 18 και δεύτερος στα κλεψίματα με 28 (σε 941') ενώ ο Μουκουντί με την σειρά του 13 επεμβάσεις και 17 κλεψίματα έχοντας παίξει όμως αισθητά λιγότερο (529').

Μεσοεπιθετικά, ο Ματίας Αλμέιδα «τρίβει τα χέρια του» με τις επιδόσεις των νέων αποκτημάτων της ΑΕΚ.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έχει βρει δίχτυα 3 φορές και έχει μοιράσει 2 ασίστ ενώ ο Πινέδα έχει σκοράρει επίσης 3 γκολ και έχει μοιράσει 1 ασίστ. Τέλος, διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η συμμετοχή του Νίκλας Ελίασον, ο οποίος έχει μοιράσει ήδη 5 ασίστ σε 501 λεπτά συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς παίκτης της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν δεν πέρασε τις 4 ασίστ εκτός από τον Μάνταλο, ο οποίος είχε 11, όμως περίπου στον τετραπλάσιο χρόνο, δηλαδή σε 2.003 λεπτά συμμετοχής.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος μετά τις εμπειρίες που αποκόμισε με την Σερίφ την περασμένη σεζόν πήρε «γάντια» βασικού στο ματς με τον Άρη και έκτοτε δεν έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα ματς που υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης.