ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή με τις αλλαγές του Στάικου

Ο «μαθητής» Θανάσης Στάικος «κέρδισε» τον «δάσκαλο» Ηρακλή Μεταξά και οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια τεράστια νίκη με ανατροπή (2-1) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. 

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή με τις αλλαγές του Στάικου

Τεράστια νίκη (2-1) με ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλος στα Ιωάννινα και όχι μόνο γνώρισε την ήττα αλλά και αποδοκιμάστηκε έντονα.

Όλα τα λεφτά στα Γιάννινα, ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης πατούσε καλύτερα, είχε την κυκλοφορία απέναντι σε έναν…φοβισμένο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι Αρκάδες είχαν λίγες καλές στιγμές σε ένα κακό είναι η αλήθεια ημίχρονο.

Τα πάντα άλλαξαν στην επανάληψη, με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει δυνατά. Ο Ριέρα που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Τιλίκα, έκανε πολύ καλό παιχνίδι και…έφτιαξε το 0-1 για τον Κρέσπι (0-1, 47’). Ο Αστέρας που ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, σκόραρε και γρήγορα στην επανάληψη αλλά αντί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση, βρέθηκε στα σχοινιά από έναν ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα που ξαφνικά γύρισε τον διακόπτη και έγινε άλλη ομάδα.

Σε αυτό βέβαια έβαλε το χεράκι του και ο Θανάσης Στάικος. Ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε διάνα στις αλλαγές του (άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2 που έγινε 4-2-3-1 στα τελευταία λεπτά μετά την είσοδο του Λιάσου στον αγώνα), αφού ο Μπάλαν με την είσοδό του στον αγώνα ισοφάρισε σε 1-1 (63’) σε μια φάση όπου είχε συμμετοχή και ο Φοφανά (είχε περάσει στο ματς στο 61’ μαζί με τον Μπάλαν).

Αυτό το 1-1 έδωσε…φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν και…χτύπησαν από τα άκρα όπου ο Αστέρας είχε προβλήματα (έκανε και τρεις αναγκαστικές αλλαγές ενώ δεν είχε κλασικό δεξί μπακ λόγω προβλημάτων). Οι Φοφανά, Λώλης, Μπάλαν που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν ενέργεια, ο Σόρια από δεξιά ανέβαινε αρκετά και γινόταν εξτρέμ ενώ και ο Ροσέρο «ξύπνησε» σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Είχε δοκάρι στο 72’ και τέσσερα λεπτά μετά ήταν εκείνος που μαζί με τον Μορέιρα έκλεψαν από τον Στάνκο στο δεξί άκρο της άμυνας του Αστέρα και μετά το λάθος του Τσιφτσή, ο Φοφανά ήταν εκείνος που πέτυχε την ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έβγαλε ψυχή, κάρδια, πάθος, ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο με τον κόσμο να σπρώχνει από την εξέδρα ενώ τα…άκουσαν και οι Μεταξάς, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Στάνκο που ήταν πέρσι στην ομάδα αλλά το καλοκαίρι μετακόμισαν στην Τρίπολη.

Μετά το 2-1 ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να ισοφαρίσει αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ούτε φάση και δίκαια ηττήθηκε από μια ομάδα που...πέθανε για να κερδίσει και τα κατάφερε.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Ζωσιμάδες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Σκόρερ: 63’ Μπάλαν, 76’ Φοφανά – 47’ Κρέσπι

Δοκάρι: 72’ Ροσέρο

Οι συνθέσεις…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Καραχάλιος (55’ λ. τρ. Λώλης), Μπιλμπάο, Τζίμας (61’ Μπάλαν) – Ροσέρο (88’ Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (61’ Φοφανά)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής – Γκαρντάφσκι (64’ λ. τρ. Ντομίνγκεθ), Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Μουνάφο (84’ Ιγκλέσιας), Στάνκο, Κρέσπι, Σίτο – Μπαρτόλο (46’ λ. τρ. Μπενίτο), Τιλίκα (35’ λ. τρ. Ριέρα)