Άρης - ΟΦΗ 1-1: Βαθμό στο ντεμπούτο του Νταμπράουσκας, γκολάρα ο Γκρέι

Ο ΟΦΗ πήρε τον βαθμό (1-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο της ομάδας. Ισοφάρισε ο Άρης με γκολάρα του Γκρέι και είχε ευκαιρίες για να κάνει και την ανατροπή. 

Άρης - ΟΦΗ 1-1: Βαθμό στο ντεμπούτο του Νταμπράουσκας, γκολάρα ο Γκρέι

Ο Άρης ξεκίνησε με ορμή αλλά στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να κάνει τη μεγάλη φάση. Αντίθετα, ο ΟΦΗ κυρίως από δεξιά με Λάρσον, Τοράλ δημιούργησε προβλήματα και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σουηδό ακραίο αμυντικό αλλά και τον Γκερέρο μετά τη σέντρα του Τοράλ.

Βέβαια όσο ο Άρης ανέβαζε την πίεσή του, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, έκανε εύκολα το λάθος και έτσι οι γηπεδούχοι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαν και τις καλύτερες στιγμές. Κορυφαία φυσικά το δοκάρι του Ματέο Γκαρσία (20’), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Σκόραρε μάλιστα στο 36’ αλλά ακυρώθηκε το τέρμα γιατί ήταν σε θέση οφ σάιντ – έστω και οριακά – ο Γκρέι στο ξεκίνημα της φάσης. Ο τελευταίος είχε και φοβερή ευκαιρία να σκοράρει στο φινάλε του α’ μέρους.

Ότι δεν κατάφεραν οι «κίτρινοι» στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, το έκαναν οι κρητικοί μόλις ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Από δεξιά οι Λάρσον, Τοράλ συνδυάστηκαν ξανά, ο Γκερέρο ήταν εκείνος που έστρωσε για τον δεύτερο και ο Ισπανός άσος με υπέροχο πλασέ έγραψε το 0-1 (49’) και υποχρέωσε τον Άρη σε έναν ακόμη αγώνα να…κυνηγάει στο σκορ.

Βέβαια οι γηπεδούχοι…απάντησαν άμεσα με ένα φανταστικό γκολ του Γκρέι με ψαλιδάκι (πρόλαβε τους Μεγιάδο, Βούρο) μετά το γύρισμα του Μαντσίνι από αριστερά. Επτά λεπτά μετά το 0-1, ο Άρης ισοφάρισε σε ένα διάστημα όπου το ματς είχε…τρελό ρυθμό, ο ΟΦΗ σκόραρε ξανά με τον Γκερέρο αλλά σωστά το τέρμα ακυρώθηκε για οφ σάιντ του Τζου, ο οποίος έκανε τη σέντρα.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την πίεσή τους, ήταν κινητικοί, άλλαζαν ωραία την μπάλα αλλά ο ΟΦΗ κράτησε, άντεξε και πήρε τον βαθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Καμάτσο στο 86' της αναμέτρησης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης – ΟΦΗ 1-1

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Σκόρερ: 56’ Γκρέι - 49’ Τοράλ

Οι συνθέσεις…

ΑΡΗΣ: Κουέστα - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (77’ Μαζικού) – Νταμπό (85’ , Ετέμπο – Μαντσίνι (85’ λ. τρ. Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64’ Καμάτσο), Μανού Γκαρθία – Γκρέι

ΟΦΗ:

Μανδάς – Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (90’+2’ Μπαλογιάννης) – Περέα, Μεγιάδο (78’ Ντουρμισάι), Ντιουσέ (64’ Στάικος) – Τοράλ (78’ Θεοδοσουλάκης), Τζου, Γκερέρο