Ολυμπιακός: Το αναμενόμενο και μη αναμενόμενο με Λαμία

Ο Ολυμπιακός πήρε πανεύκολα αυτό που δικαιούταν με τη Λαμία και υπήρχαν σημεία του παιχνιδιού που αξίζουν να γίνει μία συζήτηση.

Ολυμπιακός: Το αναμενόμενο και μη αναμενόμενο με Λαμία

Έκπληξη θα ήταν αν δεν κέρδιζε εύκολα ο Ολυμπιακός την Λαμία. Ως αποτέλεσμα θα ήταν ούτως ή άλλως έκπληξη αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε κάτι λιγότερο από τρεις βαθμούς. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το τρίποντο, είναι εκείνο που ουσιαστικά δείχνει ότι οι πρωταθλητές έχουν μπει πλέον σε έναν άλλον δρόμο και δεν θα πρέπει πλέον να μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις παλιές εποχές τους, όταν τέτοιου είδους παιχνίδια με κατά πολύ υποδεέστερους αντιπάλους τα «καθάριζαν» με συνοπτικές διαδικασίες (βλέπε Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Λαμία).

Έγινε λοιπόν το αναμενόμενο με το εύκολο τρίποντο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα μπορούσε να σημειώσει μεγαλύτερο σκορ κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Το αναμενόμενο ήταν να σκοράρει ο Μπακαμπού δίχως να χρειαστεί να χάσει τέσσερις-πέντε ευκαιρίες, όπως συνέβη σε άλλα παιχνίδια και να θυμηθεί τα ποσοστά ευστοχίας που είχε με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Το αναμενόμενο ήταν να βγάλει ο Ιν Μπομ τέτοιες μπαλιές, όπως στον Χάμες στο 1-0, καθώς το έχει ξανακάνει αρκετές φορές, με αποκορύφωμα την γκολάρα του Μασούρα στο «Κλ. Βικελίδης».

Το αναμενόμενο ήταν να δούμε τον Ανδρέα Ντόι να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο Φράιμπουργκ. Να δίνει την εντύπωση για ακόμη μία φορά λες και παίζει χρόνια στην πρώτη ομάδα.

Το αναμενόμενο ήταν να δούμε τον Χάμες να ξανασκοράρει, έστω και με έναν περίεργο τρόπο.

Το αναμενόμενο ήταν να ξαναπαρουσιαστεί σταθερός ο Πασχαλάκης, ασχέτως αν δεν είχε τη μεγάλη απόκρουση, αλλά ενέπνεε μία σιγουριά στους συμπαίκτες του με τις εξόδους του και όποτε η μπάλα πήγαινε στην περιοχή.

Το αναμενόμενο ήταν να δούμε τον Μπιέλ να είναι ξανά δημιουργικός και αποτελεσματικός στις προσπάθειές του, ασχέτως αν στο δεύτερο μέρος ξέμεινε από βενζίνη.

Το μη αναμενόμενο ήταν να δούμε την Λαμία να παίρνει ξαφνικά θάρρος και να επιχειρεί να απειλήσει τρεις φορές (49’ κεφαλιά Κορνέζου, 52’ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε κενή εστία ο Ασκόφσκι, 54’ χτύπημα φάουλ του Ντε Βινσέντι εξουδετέρωσε εύκολα ο Πασχαλάκης), επειδή ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μπει νωχελικά στο δεύτερο ημίχρονο έως και τη φάση του δοκαριού του Ιν Μπομ στο 56’. Κι επειδή έχει παρατηρηθεί κι άλλες φορές το συγκεκριμένο φαινόμενο, θεωρούσαμε ότι με τον Μίτσελ είχε «κοπεί» οριστικά αυτό το… κακό χούι, όπως μας είχε δείξει στα ματς του Αγρινίου και του Ηρακλείου (ή με τον Ατρόμητο στο Φάληρο), όπου ο Ολυμπιακός είχε βγει από τα αποδυτήρια για το β’ ημίχρονο με το πόδι στο γκάζι. Ίσως κόπηκε το κακό συνήθειο, επειδή και στα δύο ματς ήταν υπό πίεση και κυνηγούσε γκολ, εν αντιθέσει με το ματς κόντρα στη Λαμία που του έδινε ασφάλεια το 2-0. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι του δίνει το δικαίωμα να χαλαρώσει κιόλας, παρότι η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έδειχνε ικανή να κάνει τη ζημιά.

Το ματς του Ολυμπιακού με την Λαμία δεν προσφέρεται για γκρίνια, γιατί πολύ απλά η εικόνα του ήταν κυριαρχική απέναντι στο φιλόδοξο συγκρότημα του Τζιανλούκα Φέστα που έβγαλε κάποιες τελικές, αλλά δεν είχε την ποιότητα να τις «τελειώσει» καλά ή έστω να δυσκολέψει τον Πασχαλάκη. Απλώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνει θάρρος σε καμία ομάδα και να αγχωθεί δίχως να έχει ζοριστεί ιδιαίτερα.

Άλλωστε, αυτή τη νωχελικότητά του «πλήρωσε» με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το Καραϊσκάκη με 2-1, έχοντας μόλις μία σοβαρή ευκαιρία, αυτή του δεύτερου γκολ με τον Νάρεϊ στο 56’. Σε ένα χρονικό σημείο δηλαδή που ο Ολυμπιακός – όπως και με την Λαμία – έδωσε θάρρος στον ΠΑΟΚ!

Όλα αυτά φυσικά τα γράφουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα επισημάνει και ο Μίτσελ στους παίκτες του, έτσι ώστε να μην παρουσιαστεί το ίδιο χαλαρός και στην Λεωφόρο. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός οφείλει να μην είναι χαλαρός και να μην δώσει το δικαίωμα ούτε για… ένα δευτερόλεπτο στο «τριφύλλι» να πιστέψει ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Το αναμενόμενο στην Λεωφόρο θα είναι να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός που θα είναι προσεκτικός και πειθαρχημένος για 90 λεπτά.

Το μη αναμενόμενο στην Λεωφόρο θα είναι, αν δεν καταλάβουν οι παίκτες του Μίτσελ ότι παίζεται το μισό πρωτάθλημα στις 6 Νοεμβρίου στο «Απ. Νικολαϊδης». Κι αυτό θα φανεί από το κατά πόσο θα είναι συγκεντρωμένοι στα 90 (συν τις καθυστερήσεις) λεπτά του ντέρμπι.