ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: «Κιτρινόμαυρος» θρίαμβος κι επάνοδος στο -6! (highlights)

Η ΑΕΚ νίκησε ευκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό, 2-0, τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (μετά από 13 μεταξύ τους ματς!) κι επανέφερε τη διαφορά της από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στους έξι πόντους

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: «Κιτρινόμαυρος» θρίαμβος κι επάνοδος στο -6! (highlights)

Η πρώτη μονομαχία δικεφάλων στο καινούργιο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έληξε με εύκολη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ

Ευκολότερη απ' ότι μαρτυρά το τελικό 2-0, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Η ομάδα του Αλμέιδα πιστή στο πλάνο για πίεση και ένταση τερμάτισε το αρνητικό σερί κόντρα στο δικέφαλο του βορρά (13 ματς δεν τον κέρδιζε και 7 εντός έδρας...) κι επέστρεψε στο -6 από τον Παναθηναϊκό με την 6η διαδοχική επιτυχία της στο πρωτάθλημα (7η μαζί με τη νίκη του Κυπέλλου επί του ΠΑΣ)

Το σύνολο του Λουτσέσκου μπήκε πολύ διαβασμένο και προετοιμασμένο για το τι θ' αντιμετωπίσει και ως το 8ο λεπτό είχε απειλήσει δις με τον Κωνσταντέλια (η έκπληξη του Λουτσέσκου μαζί με τον Ράφα Σοάρες στο αρχικό σχήμα) και τον πρώην («κιτρινόμαυρο») Ολιβέιρα.

Ειδικά η κεφαλιά του Πορτογάλου, από το ύψος της μικρής περιοχής, αφύλακτος μέτρησε στην «οικονομία» του αγώνα. Από κει και πέρα δεν ξαναπείλησαν οι Θεσσαλονικείς..

Η ΑΕΚ ανέβηκε μετά το τέταρτο αρχίζοντας ν' απασχολεί τον Κοτάρσκι με τους Μοχαμάντι, Αραχούχο.

Ήταν οι... προειδοποιητικές βολές για το γκολ του Λιβάι Γκαρσία (36').

Ο πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» εκτέλεσε από ασίστ του Ελίασον, αλλά το μισό...γκολ ανήκει στον Αραούχο που έκλεψε από τον Ντάντας μέσασ στην περιοχή.

Ως το φινάλε του ημιχρόνου η ομάδα του Αλμέιδα έκανε ότι ήθελε κι έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα.

Της το στέρησε δις ο Κοτάρσκι που έκανε απίθανη επέμβαση σε βολέ του Πινέδα (είχε διανύσει το μισό γήπεδο!) από το ύψος της μικρής περιοχής (38') και λίγο αργότερα σε σουτ του σκόρερ που είχε περάσει ανάμεσα από Ίνγκασον και Σάστρε.

Το γκολ που δεν ήρθε στο πρώτο 45λεπτο πέτυχε στο 2ο μέρος (61') ο Γκατσίνοβιτς (που ξεκίνησε και τελιέωσε τη φάση) με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ελίασον που πιστώθηκε 2η ασίστ!

Από κει πέρα η ΑΕΚ «κλείδωσε» το ματς αφήνοντας την μπάλα στον ΠΑΟΚ αλλά φρόντισε να μην κάνει ούτε επέμβαση ο γκολκίπερ της!

Έτσι οι Θεσσαλονικείς έμειναν 5οι στο -14 από την κορυφή...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

AEK – ΠΑΟΚ 2-0

Γήπεδο: Opap Arena (Ν. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερς: 36’ Λιβάι Γκαρσία, 61' Γκατσίνοβιτς

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία).

Κίτρινες κάρτες: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον - Ντάντας. Ολιβέιρα Σάστρε.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα (89’ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι – Ελίασον (83’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (76’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83’ Μάνταλος) – Γκαρσία, Αραούχο. (89’ Γαλανόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Κούρτιτς (67’ Ελ Καντουρί), Ντάντας (67’ Σβαμπ) – Νάρεϊ (67’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79’ Κουαλιάτα) – Ολιβέιρα.