Τα μηνύματα για το ντέρμπι και ο Ελ Αραμπί

Ο Χάμες ήρθε για ματς σαν της Λεωφόρου, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει Χουάνγκ και Μπιέλ και ο Ελ Αραμπί είναι φαβορί για το ντέρμπι κι ας μην σκόραρε

Τα μηνύματα για το ντέρμπι και ο Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός είχε τη δυσκολία να ξεπεράσει την απογοήτευση της Ευρώπης στο ματς της Λαμίας, με τον Μίτσελ να επιβραβεύει για την εμφάνιση στο Φράιμπουργκ παρά τον αποκλεισμό τους περισσότερους παίκτες που αγωνίστηκαν λίγες ώρες νωρίτερα. Και να μην προχωρά σε εκτεταμένο rotation κάτι που λογικά θα κάνει στο ματς με τη Ναντ.

Αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί του Μπα και του Βαλμπουενά, ο Μίτσελ και γενικά ο Ολυμπιακός θα είχε λόγους να χαμογελά από όσα φάνηκαν από την ομάδα σε ένα παιχνίδι που δεν είχε μεγάλο σκορ, αλλά κρίθηκε πολύ γρήγορα. Στο τελευταίο διάστημα μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε τρεις-τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ και την ψυχολογία, αλλά σημασία αυτή την ώρα είναι να βρίσκει τους σπουδαίους παίκτες του ρόστερ του σε κατάσταση βελτίωσης.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι προφανές ότι έχει έρθει στην Ελλάδα για αγώνες σαν αυτόν της Λεωφόρου. Κι ο Μαρσέλο το ίδιο, αλλά όσο καλά δείγματα κι αν είχε ο Βραζιλιάνος μετά την επιστροφή του, ακόμη είναι πιο πίσω από τον πανέτοιμο και μαχητικό Κολομβιανό. Πέραν των όλων όσων κάνει σε θέμα ποιότητας, με αποκορύφωμα το σπάνιο γκολ που σημείωσε, ο Χάμες είναι για να κάνει τη διαφορά γενικώς. Δυστυχώς δεν πρόλαβε την Ευρώπη και τη λίστα.

Ο Χουάνγκ είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό, ενώ απολαυστικός όταν έχει την μπάλα αλλά και όταν την κλέβει είναι ο Μπιέλ. Θετικός όσο περνούσε η ώρα ο Σαμασέκου, ενώ ο Μπακαμπού πέραν του γκολ που ήταν κλασικού «στράικερ-χώρου», βοήθησε πολύ αμυντικά στις στατικές φάσεις.

Κάτι μου λέει όμως ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Μίτσελ θα εμπιστευτεί τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός μπορεί να έχασε ευκαιρίες όσο έπαιξε, να μην κατάφερε να συνεχίσει την παράδοση που έχει (ΚΑΙ) με τη Λαμία, αλλά δείχνει ξεκάθαρα σε κάθε ματς ότι έχει βρει ρυθμό. Η αλλαγή παιχνιδιού που έκανε στον Βρουσάι προς το τέλος ήταν από τις φάσεις που μένουν στο μυαλό από αυτό το παιχνίδι. Κι αυτός κι αν ξέρει από ντέρμπι σαν αυτό που έρχεται την Κυριακή (6/11), το οποίο μπορεί να σημαδέψει όλη τη σεζόν. Είτε έτσι είτε αλλιώς.