Μίτσελ: «Υπάρχει βαθμολογική διαφορά με Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα πάω διακοπές από τώρα»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ είπε πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0 επί της Λαμίας, έχοντας μπόλικο άρωμα… «ντέρμπι αιωνίων». Τι είπε για τους τραυματισμούς των Μπα και Βαλμπουενά. 

Μίτσελ: «Υπάρχει βαθμολογική διαφορά με Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα πάω διακοπές από τώρα»

Ο Μίτσελ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και εξήγησε όλα όσα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε επτά βράδια στην Λεωφόρο.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0 επί της Λαμίας:

Το ματς με τη Λαμία εξελίχθηκε σε ένα εύκολο απόγευμα και η Ευρώπη έχει ολοκληρωθεί. Όλος ο κόσμος σκέφτεται το ματς με τον Παναθηναϊκό. Συμφωνείτε ότι αυτό το ματς θα είναι το μισό πρωτάθλημα;

Η αλήθεια είναι ότι η βαθμολογική διαφορά είναι μεγάλη. Θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό τέσσερις φορές και θα έχουμε την ευκαιρία να μειώσουμε τους βαθμούς. Γι’ αυτό και θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μπορεί η διαφορά να είναι μεγάλη στη βαθμολογία, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τον αντίπαλο και ότι δεν αναγνωρίζουμε όσα έχει πετύχει, αλλά και εκείνος ξέρει ότι εμείς έχουμε βελτιωθεί.

Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η κατάσταση του Μπα, του Μπιέλ και του Βαλμπουενά;

Περιμένουμε την επιβεβαίωση των εξετάσεων. Δυστυχώς, όμως πιστεύω ότι ο Μπα και ο Βαλμπουενά θα μείνουν λίγο καιρό εκτός. Ο Μπιέλ είχε μία ενόχληση πριν το παιχνίδι και αισθάνθηκε μία προς το τέλος του ματς, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό.

Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν πως ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το πρωτάθλημα και επίσης να μας σχολιάσετε μία άποψη που υπάρχει ότι είστε διαχειριστής και όχι προπονητής…

Δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Δεν θα πάω διακοπές από τώρα. Επιμένω χωρίς να υποτιμήσω τον αντίπαλο και ότι έχει πετύχει μέχρι τώρα. Έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Φράιμπουργκ και η Καραμπάγκ και τα έχουμε πάει καλά. Πραγματικά έχουμε μειώσει τη διαφορά όσον αφορά στην αγωνιστική εικόνα. Φαίνεται στα παιχνίδια μας ότι έχουμε διαφορετική διάθεση. Αυτό είναι κριτική ή εγκώμιο; Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι προπονητής, ξέρω τι σημαίνει η λέξη διαχειριστής αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη διαχειριστής ποδοσφαίρου. Οτιδήποτε λέγεται για μένα είναι δεκτό. Κάθε προπονητής πρέπει να είναι διαχειριστής γιατί έχει να διαχειριστεί παίκτες και πρέπει να μοιράσει το χρόνο. Με έχουν κριτικάρει πολλές φορές, αλλά διαχειριστή δεν με έχουν πει ξανά. Σίγουρα δεν είναι με την έννοια της διοίκησης γιατί το γραφείο μου είναι στον αγωνιστικό χώρο.

Ποια είναι η εντύπωση σας για τον Σαμασέκου και επίσης ο Μαρσέλο είναι κοντά σε αυτό που θέλετε;

Όταν ήρθα βρήκαμε ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρσέλο, ο Σαμασέκου και ο Φορτούνης που ήταν καιρό εκτός δράσης. Έτσι έπρεπε να δοθεί χρόνος για να βελτιωθούν στη φυσική κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει βελτίωση και γι’ αυτό είναι στη διάθεση μας.