Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-1: Δεν το' «Χ»ουν με τη νίκη οι Νικαιώτες...

Ο Ιωνικός για έναν ακόμη αγώνα προηγήθηκε (6' Μάντζης), αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιτωλικό, που όχι μόνο ισοφάρισε στο τελικό 1-1 (30' πεν. Καρέλης) αλλά τον απείλησε με ανατροπή έχοντας ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι με τον Ντουάρτε (59')

Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-1: Δεν το' «Χ»ουν με τη νίκη οι Νικαιώτες...

Συνέχισε ν' αγνοεί τη νίκη ο Ιωνικός αφού στο εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό, στη Νίκαια, παρότι προηγήθηκε.

Κάτι που είχε γίνει και κόντρα στον Άρη (ήττα 2-1), στην Θεσσαλονίκη, αλλά και εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2 από 2-0).

Όσο για τους Αγρινιώτες έδειξαν να ξεπερνούν την ήττα από τον Ολυμπιακό, εντός έδρας και το αρχικό σοκ του 1-0, έχοντας την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες ειδικά στην επανάληψη.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Μάντζη ν' ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ μετά από πάσα «με τη μία» του Άοσμαν που εξέθεσε την άμυνα της ομάδας του Αναστασίου.

Ωστόσο προϊόντος του χρόνου οι παίκτες του Σπανού έχαναν μέτρα στο γήπεδο κι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Καρέλη να εκτελεί εύστοχα πέναλτι (30') που καταλογίστηκε για χέρι του Μύγα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν μ' αναγκαστική αλλαγή του Σόουζα (ντεμπούτο) με αποτέλεσμα ο Ρομαό να οπισθοχωρήσει.

Συν τοις άλλοις κατά την αλλαγή του ο Άοσμαν όχι μόνο δεν έκρυψε τη δυσφορία του προς τον προπονητή του, ανταλλάσοντας κουβέντες σε έντονο ύφος, αλλά πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια.

Την ...εσωστρέφεια των Νικαιωτών παραλίγο να εκμεταλλευθούν τα «καναρίνια», αλλά τρομερό, μονοκόμματο, σουτ του Ντουάρτε κατέληξε στο δοκάρι (59'), ο Χουτεσιώτης σταμάτησε το βολ πλανέ του Καρέλη λίγο αργότερα, ενώ στις καθυστερήσεις ο νεοεισελθών Σενγκέλια δεν βρήκε στόχο με φαλτσαριστό σουτ.


ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: Νεάπολης

Σκόρερς: 6’ Μάντζης – 30’ (πεν.) Καρέλης

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Σάκιτς, Ρομάο, Μύγας – Λάρσον

Κόκκινες κάρτες: -

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημ. Σπανός): Χουτεσιώτης- Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (λ. τρ. 46’ Κάνιας), Μύγας (86’ Αντούνες )-Φαντιγκά, Ρομαό, Λοβέρα, Άοσμαν (55’ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (56’ Σεμπά)- Μάντζης (86’ Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης- Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης - Μλάντεν,, Μάρτενσον (λ.τρ. 76’ Φλόρες), Κολόβος (83’ Νταγκό) – Μόρσεϊ (89’ Σενγκέλια), Ντουάρτε Καρέλης (89’ Ζοάο Πέδρο)