Μακέντα: «Με το Νο 9 έχω πετύχει πολλά γκολ»

O Φεντερίκο Μακέντα πήρε τη φανέλα με το Νο 9 στον Παναθηναϊκό και υποσχέθηκε να πετύχει πολλά γκολ.

Μακέντα: «Με το Νο 9 έχω πετύχει πολλά γκολ»

Ο Φεντερίκο Μακέντα παρουσιάστηκε σήμερα από τον Παναθηναϊκό. Στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για τη συνεργασία του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τη συμβουλή του Τζιμπρίλ Σισέ και άλλα πολλά.

Αναλυτικά είπε:

Για το Νο 9 και το πότε θα είναι έτοιμος: «Διάλεξα το 9 γιατί θέλω να παίξω στην κορυφή και να σκοράρω πολλά γκολ. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα με το κλαμπ. Προπονούμαι εδώ και δύο μήνες, θα προπονηθώ και αυτές τις δέκα ημέρες. Πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι να είναι κανείς έτοιμος πνευματικά. Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για το επόμενο ματς».

Για τυχόν ομοιότητες με τον Μπεργκ που αναγέννησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Τελευταία φορά που έπαιξα με το 9 πέτυχα πολλά γκολ. Θα την φορέσω και εδώ με χαρά και υπόσχομαι πως θα πετύχω ακόμα περισσότερα γκολ. Είναι πολύ σημαντικό που έχω την υποστήριξη του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή».

Για τη συνεργασία του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Όταν συνεργάζεσαι με έναν τέτοιο προπονητή σε εμπνέει για το υπόλοιπο της καριέρας σου. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, μπορείς να τον ρωτήσει ό,τι θέλεις και είναι πάντα εκεί. Δεν μπορούν πολλοί παίκτες να πουν πως έχουν δουλέψει με έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία».

Για τους στόχους που έχει με τον Παναθηναϊκό: «Ένας από τους λόγους που ήρθα είναι πως έχω τεράστιο κίνητρο. Δεν σκέφτομαι πως το συμβόλαιο είναι τριετές. Θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει αύριο και να πηγαίνω μέρα με την μέρα. Θέλω να δώσω τα πάντα για το κλαμπ και πιστεύω πως μαζί θα επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε».

Για το αν είδε τον αγώνα με τη Λαμία: «Είδα τον αγώνα το Σάββατο σε ένα μπαρ γιατί δεν μπορούσα να πάω στο γήπεδο. Είδα μία ομάδα με ενθουσιασμό και ταλέντο. Όταν υπάρχει το ταλέντο και η θέληση τότε είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ αλλά και για μένα. Είδα μία πολύ καλή ομάδα που θα ελπίζω να γίνει ακόμα καλύτερη όταν παίξω δίπλα τους».

Για τους λόγους που η καριέρα του δεν είχε εξέλιξη: «Θεωρώ πως ο λόγος που δεν είχα την εξέλιξη που θα ήθελα είναι πως δεν είχα συνέχεια. Μετά είχα έναν τραυματισμό που με πήγε πίσω. Δεν τα παράτησα και είδατε στην Αγγλία τι είμαι ικανός να κάνω. Η Σέρι Β δεν ήταν πρόβλημα. Γνωρίζω πως αν έχω πολύ καλή σεζόν εδώ, μπορώ να επιστρέψω στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό».

Για το ότι στα 27 του είναι από τους μεγαλύτερους ηλικιακά στην ομάδα: «Είναι λίγο περίεργο γιατί είμαι μόνο 27 αλλά θα είναι μία ακόμα σημαντική εμπειρία. Θεωρώ πως είμαι εδώ για να βελτιωθώ. Μπορώ να δω τον εαυτό μου σαν έναν καλό σύμβουλο όταν θα έχουν μία δύσκολη στιγμή».

Για το αν μίλησε με κάποιον πριν έρθει στον σύλλογο: «Όχι, δεν μίλησα με κανέναν. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Σισέ που είναι θρύλος εδώ και μου είπε να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά. Αυτό έκανε ακόμα πιο εύκολη την απόφασή μου να έρθω εδώ».

Για το αν μπορεί να γίνει ηγέτης της ομάδας: «Έχω τα χαρακτηριστικά να γίνω ηγέτης αυτής της ομάδας. Θα είναι μία σημαντική ευθύνη για μένα. Πολλοί νέοι παίκτες κοιτούν τι έχουν κάνει οι μεγαλύτεροι, και θέλουν από τους ηγέτες να τους δείχνουν τον δρόμο».