Νταμπράουσκας: «Πιστεύω στο πρότζεκτ του ΟΦΗ»

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ως προπονητής του ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Νταμπράουσκας: «Πιστεύω στο πρότζεκτ του ΟΦΗ»

Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας κατά την παρουσίαση του ως νέος προπονητής του ΟΦΗ.

Ο Λιθουανός τεχνικός αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε πριν συμφωνήσει με τον πρόεδρο των Κρητικών, Μιχάλη Μπούση, λέγοντας πως έχουν την ίδια φιλοσοφία, ενώ δήλωσε πίστη στο πλάνο που έχουν για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια σε όλους. Είμαι χαρούμενος που σας βλέπω όλους. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ πέρα και είμαι μέρος της οικογένειας του ΟΦΗ και συγκεκριμένα στην Κρήτη, στην Ελλάδα γιατί είναι η πρώτη μου φορά. Πιστεύουμε ότι ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύει την Κρήτη, γιατί πρεσβεύει την Κρήτη και το Ηράκλειο και πιστεύω σε αυτό το πρότζεκτ που είναι καλό και θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το πότε έγινε η πρόταση και τις πρώτες εντυπώσεις: «Όπως ξέρουμε στο ποδόσφαιρο γίνονται όλα γρήγορα και θέλουμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο. Ο ΟΦΗ είναι ιστορική ομάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο το γνωρίζω. Είναι ένα κλαμπ που έχει μεγάλη ιστορία και είμαι περήφανος που αντιπροσωπεύω αυτή την ομάδα».
Για το τι πρέπει να αλλάξει για να αλλάξει η πορεία του ΟΦΗ: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ομάδα εκεί που βρίσκεται. Είναι νωρίς και υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει η εικόνα. Θέλουμε να πιστεύουμε με συνεργασία θα το καταφέρουμε. Θέλουμε να υπάρχει εμπιστοσύνη και υπομονή ώστε σιγά σιγά να βρούμε τον δρόμο μας».

Για το κίνητρο που τον έκανε να έρθει στον ΟΦΗ: «Είμαι ένας ανοιχτός άνθρωπος και ήθελα να έρθω στην Ελλάδα γιατί είναι κάτι διαφορετικό για εμένα και με την ιστορία που έχει η ομάδα με έκανε να έρθω. Για μένα έχει να κάνει με τους ανθρώπους που είναι μέσα στον οργανισμό. Πιστεύω σε αυτούς, στον πρόεδρο, στις αξίες, στο πρότζεκτ και για εμένα ήταν σημαντικό να πάρω αυτή την απόφαση. Αν υπάρξει συνεργασία θα πάνε όλα καλά».

Για τη φιλοσοφία του σαν προπονητής: «Για εμένα έχει διαφορά για το τι έχει να κάνει ποδοσφαιρικά. Θέλω να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο με κυριαρχία. Άμα μπορέσουμε να δείξουμε καλό ποδόσφαιρο και πάθος θα αναγνωριστεί προς τα έξω και τον κόσμο μας. Οι φιλοσοφίες που έχει η ομάδα είναι οι ίδιες με εμένα και θέλω να τις δείξουμε προς τα έξω. Όσο αφορά ποδοσφαιρικά και για την τακτική θα έχουμε να μιλάμε και μέσα στη σεζόν».

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος που τέθηκε στην ομάδα και για τα μεταγραφικά του Ιανουαρίου: «Ο πρώτος στόχος έχει να κάνει με τους παίκτες, να τους ενθαρρύνουμε ψυχολογικά και να τους ξεκαθαρίσουμε τους στόχους ώστε να ξεκινήσουμε με καθαρό μυαλό. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μεταγραφές. Δεν είναι κάτι που κοιτάμε μόνο τον Ιανουάριο, αλλά κοιτάζουμε την χρονιά».

Για την αντίδραση του κόσμου και αν τον δυσκολεύει αυτό στην αρχή: «Οι οπαδοί είναι η καρδιά και η ψυχή της ομάδας και όταν είναι δυσαρεστημένοι μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Δεν με αγχώνει όμως αυτό. Θεωρώ δεν υπήρχε κάποιος οπαδός να αντιδράσει εσκεμμένα. Με βάση το αποτέλεσμα είχε κάθε δικαίωμα να αντιδράσει έτσι. Θεωρώ οι ίδιοι οπαδοί που ήταν δυσαρεστημένοι θα είναι πάλι εδώ να στηρίξουν την ομάδα και πρέπει να τους αποδείξουμε ότι αξίζει να είναι εδώ. Πρέπει να αξίζουμε σαν ομάδα. Να τους δείχνουμε τι κάνουμε μέσα στην εβδομάδα. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αν εμείς δείχνουμε θετική εικόνα του ματς οι οπαδοί θα είναι δίπλα μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Για το ποιο είναι το πρότζεκτ του ΟΦΗ: «Θεωρώ μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ που έχει ιστορία και υπάρχουν οι προδιαγραφές για κάτι καλύτερο σε αυτή την ομάδα δείχνει ότι θέλει να μεγαλώσει και να προχωρήσει παραπάνω».

Για το αν σκοπεύει να ασχοληθεί με παίκτες των ακαδημιών όπως έκανε στο παρελθόν: «Φυσικά αυτό είναι μεγάλο κομμάτι και το είδα εχτές, όπου είναι παίκτες από την Κρήτη και παίζουν. Είναι σημαντικό και θα ήθελα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό γιατί θέλουμε τον ΟΦΗ να παίζει με παίκτες από το νησί».

Για την άποψη του για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αν του ταιριάζει: «Δεν το κοιτάζω για την φιλοσοφία ως ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά σαν τον παίκτη, σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα. Μπορεί αυτή τη στιγμή ένας παίκτης να είναι καλά αλλά θέλω να κοιτάζω τον χαρακτήρα του παίκτη. Δεν έχει να κάνει η φιλοσοφία με βάση την χώρα, αλλά με τον ποδοσφαιριστή. Αν έχεις νοοτροπία αυτό βγαίνει προς τα έξω. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για το ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε κάθε μέρα ξεχωριστά και πλέον κοιτάμε πως θα δουλέψουμε με εμάς».

Για το αν μίλησε με τον Μιχάλη Μπούση και αν έχουν κοινές βλέψεις: «Αν δεν είχα μιλήσει με τον πρόεδρο δεν θα ήμουν εδώ. Οι νοοτροπίες μας είναι ίδιες και είναι και ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση».

Για το παιχνίδι με τον Άρη και αν περιμένουμε κάτι καινούργιο: «Πρώτα από όλα δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Σε κάθε παιχνίδι που πηγαίνουμε θα το κοιτάζουμε ξεχωριστά. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές με βάση τις 5 προπονήσεις που θα έχουμε μέχρι το παιχνίδι. Δεν γνωρίζω την ομάδα από πριν για τους παίκτες. Βλέπω κάθε παίκτη ξεχωριστά και για εμένα είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Θα τους δώσω την δυνατότητα να τους δω».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και τις βλέψεις της ομάδας: «Έχουμε κάποιες ιδέες. Ακόμα συζητάμε, οπότε όταν έχουμε εξελίξεις θα το πούμε».

Για το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα και να ξεμπλοκάρει η επίθεση: «Μπορούμε να αναλύουμε συνέχεια τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις σχέσεις μεταξύ παικτών και εννοώ τις τακτικές σχέσεις με τους παίκτες να μπορούν να παίξουν στις θέσεις τους βγάζοντας τα πλεονεκτήματα τους και φυσικά αυτό συνδυάζεται πάντα με ποιος είναι αντίπαλος. Αν ένα σύστημα πάει καλά με έναν αντίπαλο δεν σημαίνει ότι θα πάει καλά και με τον άλλον. Εάν κατανοήσουν καλά το πλάνο και το παιχνίδι θα το εφαρμόσουν».

Για το αν έχει επιλέξει κάποιο σύστημα για την ομάδα: «Θέλω βήμα-βήμα, αγώνα-αγώνα για να δω σε τι στάδιο βρίσκεται η ομάδα. Αν με ρωτάτε για την καριέρα μου είναι το 4-2-3-1 αλλά δεν σημαίνει ότι θα παίξω αυτό και στον ΟΦΗ. Ανάλογα τον αντίπαλο θα πράξουμε».