Η ΑΕΚ χτίζει δυναμική

Η ΑΕΚ νίκησε λοιπόν και στην Λιβαδειά φθάνοντας αισίως τις έξι συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεχόμενη στο ίδιο διάστημα μόλις ένα τέρμα και σκοράροντας 13.

Η ΑΕΚ χτίζει δυναμική

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα μοιάζει να πατά στα χνάρια του περσινού Παναθηναϊκού με την διαφορά ότι η ΑΕΚ διαθέτει ήδη αρκετούς ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας.

Πέρσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δημιουργήσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενθουσιασμό με το επιθετικό ποδόσφαιρο που παρουσίασε. Φέτος, όπως είναι φυσικό η προσήλωση στα αποτελέσματα τον έχει κάνει πιο συντηρητικό. Στην πρώτη φάση βρίσκεται λοιπόν φέτος η Ένωση, της οποίας οι ποδοσφαιριστές πιέζουν ψηλά, κλέβουν μπάλες, αμύνονται ψηλά στο γήπεδο και συνάμα δεν δέχονται εύκολα φάσεις.

Ακόμη, ένα από τα βασικά συστατικά που έχει εμφυσήσει στους «κιτρινόμαυρους» ο Αλμέιδα είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας, με υπομονή προκειμένου να μεγαλώσουν τους χώρους και να χτυπήσουν με μια αλλαγή παιγνιδιού του Πινέδα ή με μια έμπνευση του Λιβάϊ.

Εάν συνυπολογίσουμε και την αμυντική σταθερότητα που προσδίδει το δίδυμο που συνθέτουν οι Βίντα και Μουκουντί, όπου ο ένας «ανεβάζει» τον άλλο, τότε καταλαβαίνουμε γιατί η ΑΕΚ είναι η ομάδα που εντυπωσιάζει περισσότερο σε αυτές τις πρώτες εννέα αγωνιστικές της Super League.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» να πάρουν μια μεγάλη νίκη και να στείλουν το μήνυμα, αρχικά προς τον Παναθηναϊκό, πως «κρυφοκοιτάζουν» προς τον τίτλο. Φυσικά και η «ΟΠΑΠ Αρένα» θα δώσει ώθηση στους παίκτες του Αλμέιδα, όμως εκείνοι είναι που θα πρέπει να «ξορκίσουν» τον κακό δαίμονα. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ μετρά μόλις μία νίκη επί του ΠΑΟΚ στα τελευταία 19 μεταξύ τους παιγνίδια ενώ οι «Θεσσαλονικείς» μετρούν 11 στο ίδιο διάστημα!