Ο Σέλουκ αποκαλύπτει τις προτάσεις για Τουρέ και τον ρόλο του Γιάγια στον Ολυμπιακό

Ο Ντμίτρι Σέλουκ σε συνέντευξη που έδωσε αποκάλυψε τις προτάσεις που είχε ο Γιάγια Τουρέ πριν έρθει στον Ολυμπιακό.

Ο Σέλουκ αποκαλύπτει τις προτάσεις για Τουρέ και τον ρόλο του Γιάγια στον Ολυμπιακό

Στη συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό Sport24 και έχει τίτλο «Ο Yaya Toure είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Αφρικής όλων των εποχών» ο Σέλουκ είπε:

«Ο Γιάγια επέλεξε τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Πρώτον, αυτή η ομάδα του έδωσε ένα ξεκίνημα στην ευρωπαϊκή καριέρα του. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Champions League, το οποίο κέρδισε στη συνέχεια (σημ: με Μπαρτσελόνα). Θυμάται πόσο ζεστό, καλό και επιτυχημένο ήταν το πέρασμά του από αυτόν. Κέρδισε τόσο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, και, φυσικά, ήταν ο αγαπημένος των οπαδών. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι επέστρεψε σε ένα από τα σπίτια του. Θα ήθελα να το πω κάπως έτσι. Για τον Γιάγια η Μπαρτσελόνα είναι η μητέρα, η Μάντσεστερ Σίτι ο πατέρας, ο Ολυμπιακός» και η Μονακό ο παππούς και η γιαγιά.

"Είχαμε πολλές προσφορές από διαφορετικούς συλλόγους -και από δύο κλαμπ προσφορά 50 εκατομμύρια για τρία χρόνια. Αλλά για το Γιάγια οι οικογενειακές σχέσεις μετρούν περισσότερο από τα χρήματα. Αρχικά ήθελε να είναι σε σύλλογο, ο οποίος θα παίζει στο Champions League. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός παίζει στο Europa League φέτος, κάτι που είναι ασυνήθιστο για αυτή τη μεγάλη ομάδα. Και o Γιάγια ήρθε για να τον ξαναφέρει στη φυσιολογική θέση του πρωταθλητή Ελλάδας και να τον βοηθήσει να παίξει στο Champions League. Ο Γιαγια θα είναι ο ηγέτης του συλλόγου. Είναι ένας νικητής, και η πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού με τον ερχομό του, είμαι βέβαιος, θα γίνουν καλύτεροι, επειδή θα μάθουνε από αυτόν τον σούπερ επαγγελματισμό.

Χθες, όταν παρακολουθήσαμε τον αγώνα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, όλοι οι οπαδοί τραγουδούσαν ένα τραγούδι για τον Γιάγια. Ήταν εκπληκτικό. Έτσι, οι οπαδοί εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον μεγάλο ποδοσφαιριστή. Και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιολογήσει τις προσδοκίες τους. Η εμπειρία του - και ο Γιάγια έχει κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο - θα είναι ανεκτίμητη για το σύλλογο. Θα απολαύσει το παιχνίδι του όλη η Ελλάδα. Η άφιξη ενός ποδοσφαιριστή αυτού του διαμετρήματος στο πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι ένα πλεονέκτημα για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως η κίνηση του Γιάγια να απογοητεύσει τους Ιβάν Σαββίδη και Ράζβαν Λουτσέσκου, γιατί τώρα ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολο να πολεμήσει με τον Ολυμπιακό.

Στο Europa League, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Μίλαν ο προπονητής της οποίας είναι ο φίλος μου Γκατούζο. Ο Τζενάρο έχει ήδη συγχαρεί τον Γιάγια για τη μεταγραφή. Επιπλέον, ο Γκατούζο ήθελε να τον δει στο Μιλάνο. Κι άλλες ομάδες το ήθελαν. Όπως μου είπε ένας διάσημος ποδοσφαιρόφιλος, ο Γιάγια μοιάζει με τα πάντα. Αλλά όλες οι ομάδες δεν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες. Η Βιγιαρεάλ επίσης ήθελε τον Γιάγια. Θα ήταν μια καλή επιλογή. Αλλά σημαντικό ρόλο στην επιλογή έπαιξε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι από το οποίο βγήκε ο Γιάγια στη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Πριν από ένα χρόνο, ο Μαντσίνι ήθελε τον Γιάγια στη Ζενίτ. Αλλά κάλεσαν την ημέρα που ο Γιάγια υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σίτι. Πριν από μερικά χρόνια, και ο Σπαλέτι ήθελε τον Γιάγια στη Ζενίτ. Δύο φορές δεν κατέληξε στην Ζενίτ. Ίσως στο μέλλον, ως διευθυντής ποδοσφαίρου.