Ολυμπιακός: Ο Μπιελ, η επιλογή στα άκρα και το «ανάποδο πόδι»

Ο Πεπ Μπιέλ δεν βολεύεται ιδιαίτερα στα άκρα της επίθεσης, αλλά ο Μίτσελ έδειξε στο Αγρίνιο ότι προσπαθεί να τον αξιοποιήσει, χρησιμοποιώντας τον στα δεξιά με ανάποδο πόδι.

Ολυμπιακός: Ο Μπιελ, η επιλογή στα άκρα και το «ανάποδο πόδι»

O Πεπ Μπιέλ μετά τον αποκλεισμό του από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και από ένα όχι τόσο καλό πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, έβαλε τελικά τη σφραγίδα του στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Παναιτωλικό και κυρίως έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του Μίτσελ δεν είναι εύκολη ως προς το να χωρέσει όλα τα επιθετικά ατού του. Όταν έχει τον Χάμες Ροντρίγκες στη διάθεσή του, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας και να βάλει στη θέση του, πίσω από τον φορ δηλαδή, τον Πεπ Μπιέλ.

Με τον ΠΑΟΚ σίγουρα προκάλεσε ερωτηματικά ο αποκλεισμός του από την 20άδα, αλλά τουλάχιστον πέντε 24ωρα αργότερα ο Μίτσελ φαίνεται να παραδέχτηκε κατά κάποιο τρόπο το λάθος του και τελικά ο Ισπανός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Η απόφαση του Μίτσελ είναι να τον χρησιμοποιεί πρωτίστως στα πλάγια, από τη στιγμή που ο Χάμες παίζει στο «10». Ενόψει Φράιμπουργκ που δεν υπάρχει στο πλάνο ο Χάμες, o Μπιέλ θα μπορούσε να παίξει πίσω από τον επιθετικό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το σύστημα που θα ακολουθήσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Εκείνο, ωστόσο, που αρχίζει να ξεκαθαρίζει είναι ότι περισσότερο θα χρησιμοποιείται σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, έτσι ώστε να «χτυπάει» με ανάποδο πόδι, όπως συνέβη στο Αγρίνιο. Μπορεί να μην βολεύεται ιδιαίτερα στα άκρα, αλλά παίζοντας από δεξιά, θα έχει τη δυνατότητα να συγκλίνει προς τον άξονα και να σουτάρει με το αριστερό. Αυτό το «όπλο» λοιπόν θα κοιτάξει να αξιοποιήσει από τώρα και στο εξής ο Μίτσελ.