Γιοβάνοβιτς: «Στο ποδόσφαιρο έχει σημασία η διάρκεια»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως στο ποδόσφαιρο σημασία έχει η διάρκεια.

Γιοβάνοβιτς: «Στο ποδόσφαιρο έχει σημασία η διάρκεια»

Προσγειωμένος ο τεχνικός του ΠΑΟ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μετά τη νίκη επί του Άρη, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

«Όταν κερδίσεις συνεχόμενα παιχνίδια, οι παίκτες μου φαίνεται ότι έχουν διάθεση, προσπαθεί πάντα να παίζει με ίδιο ζήλο, ίδια διάθεση. Υπάρχουν παιχνίδια που παίζουμε καλά, υπάρχουν άλλα που δεν είναι εύκολο, δεν παίζουμε μόνοι μας. Στα περισσότερα παιχνίδια υποφέραμε αλλά κερδίσαμε και χτίζουμε χαρακτήρα ότι ανεξαρτήτως των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε ένα παιχνίδι, οι προσπάθειες των παικτών είναι μέχρι το τέλος και ίσως αυτό μας δίνει τις νίκες.

Η αίσθηση που είχα ήταν ότι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, η αύρα της λεωφόρου, ο κόσμος ήταν μαζί μας και ίσως έκανε πολλές φορές τους παίκτες να υπερβάλουν τον εαυτό τους και να τα καταφέρουμε στο τέλος.

Με το χρόνο που περνάει οι δυσκολίες αυξάνονται και λόγω της πίεσης που έχουμε σαν ομάδα και είναι και οι αντίπαλοι που αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό και θέλουν και αυτοί να είναι αυτοί που θα σταματήσουν την ομάδα μας. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει. Η σοβαρότητα που μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι είναι στο μέγιστο βαθμό. Ο καθένας θέλει να κάνει το καλύτερο παιχνίδι απέναντι σε εμάς και να αποδείξει ότι είναι καλή ομάδα.

Αυτό που προσπαθούμε είναι να κρατήσουμε τους παίκτες σε ένα επίπεδο όπως είναι αυτή τη στιγμή. Στο ποδόσφαιρο κάθε παιχνίδι είναι μια πρόκληση και έτσι λειτουργούμε και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Παρότι υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν έχουμε τη ροή που πρέπει να έχουμε, η προσπάθεια πάντα είναι στο υψηλότατο σημείο. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και σοβαροί στο πλάνο που έχουμε και ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια που μπορεί να παιχτούν στο ένα γκολ. Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό.

Όλο αυτό το σκηνικό είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία. Αλλάξαμε το weekend σε πολλούς που αισθάνονται ωραία και θέλουν να έρχονται στο γήπεδο. Η άλλη πλευρά είναι η πίεση που έχει η ομάδα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε πολλούς τραυματισμούς και όλοι οι παίκτες από τη 2η, 3η μέρα ήθελαν να κάνουν προπόνηση για να παίξουν. Όλοι θέλουν να παίξουν. Όλο αυτό το σκηνικό λειτουργεί στους ίδιους τους παίκτες, θετικά».