Παναθηναϊκός: Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του μετά την νίκη με 1-0 επί του Άρη, με τους «πράσινους» να κάνουν το «9 στα 9» όπως είχαν κάνει και την χρονιά 1994-95.

Παναθηναϊκός: Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του

Ιστορία έγραψε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χάρη στην νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον Άρη, καθώς οι «πράσινοι» έφθασαν τις 9 νίκες σε ισάριθμα ματς στην Super League.

Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ισοφαρίζοντας την επίδοση της σεζόν 1994-95.

Τότε, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε ξεκινήσει με 9 νίκες σε 9 ματς (κόντρα σε Απόλλωνα Αθηνών, ΟΦΗ, Ιωνικό, Εδεσσαϊκό, Αθηναϊκό, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Εθνικό, ΑΕΚ) αλλά στην 10η αγωνιστική έμεινε στην ισοπαλία με τον Ηρακλή εκτός έδρας. Στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς ο Παναθηναϊκός είχε φθάσει στην κατάκτηση του νταμπλ, κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο σε έναν επεισοδιακό τελικό απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να θέσει νέο ρεκόρ, κάνοντας το «δέκα στα δέκα» εάν νικήσει το ερχόμενο Σάββατο (29/10, 19:30) τον Βόλο εκτός έδρας.

Το ρεκόρ στην Super League για το καλύτερο ξεκίνημα κατέχει ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα που το 2015/16 είχε πετύχει 17 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές μένοντας στο 1-1 με τον Πλατανιά εκτός έδρας τον Ιανουάριο του 2016 στην 18η αγωνιστική. Τότε ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 28 νίκες σε 30 αγωνιστικές.