Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Γκολάρες οι γηπεδούχοι, το γύρισαν με δύο πέναλτι οι Ηπειρώτες

Ο Ιωνικός προηγήθηκε 2-0 με πανέμορφα τέρματα των Λοβέρα (26’), Άοσμαν (31’) αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε και πήρε τον βαθμό (2-2) με δύο πέναλτι του Εραμούσπε (55’, 85’). Ο ίδιος είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο! 

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Γκολάρες οι γηπεδούχοι, το γύρισαν με δύο πέναλτι οι Ηπειρώτες

Τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν τα δυο καταπληκτικά τέρματα των γηπεδούχων. Το 1-0 του Λοβέρα στο 26’ με σουτ βολέ στην κίνηση μετά το κόρνερ του Άοσμαν, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 για τον Ιωνικό που έβαλε τις βάσεις για να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι με άμυνα από τα…παλιά και τον Άοσμαν να θυμίζει τον περσινό MVP του πρωταθλήματος, έχοντας δίπλα του τους εξαιρετικούς Λοβέρα, Φαντιγκά ήταν καλύτεροι και είχαν την ουσία απέναντι στον ΠΑΣ που μετά το 15’ δεν είχε τον έλεγχο ενώ μετά το 2-0 προσπάθησε, είχε το δοκάρι με τον Εραμούσπε ύστερα από λάθος του Χουτεσιώτη αλλά είχε χάσει τη μεσαία γραμμή εκεί όπου οι Κάνιας, Φαντιγκά έκαναν μεγάλο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο Στάικος με την είσοδο των Κιάκου, Τζίμα άλλαξε την εικόνα της ομάδας του στη μεσαία γραμμή. Ο Ροσέρο πήρε πρωτοβουλίες από το δεξί άκρο της επίθεσης και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι (χέρι του Βαλεριάνου), με τον Εραμούσπε να μειώνει σε 2-1 και γενικότερα δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν χώρους, είχαν τις δικές τους καλές στιγμές αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τρίτο τέρμα.

Έτσι ο ΠΑΣ όσο ήταν μέσα στο ματς, πίεζε, προσπαθούσε, πάλευε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα! Ο Τζίμας που βοήθησε φυσικά με την είσοδό του όπως είπαμε και παραπάνω, κέρδισε το πέναλτι από τον Βαλεριάνο και ο Εραμούσπε ξανά βρήκε στόχο γράφοντας το τελικό 2-2 στο 85ο λεπτό.

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Γήπεδο Νεάπολης

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 26’ Λοβέρα, 31’ Άοσμαν – 55’ πέναλτι, 85’ πέναλτι Εραμούσπε

Δοκάρι: 36' Εραμούσπε

Οι συνθέσεις…

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Κάνιας, Φαντιγκά – Λοβέρα (86’ Μεντόσα), Άοσμαν (79’ Μασάς), Ελευθεριάδης (59’ Σεμπά) – Μάντζης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46’ Κιάκος), Ριένστρα (46’ Τζίμας) – Ροσέρο, Παμλίδης (75’ Μορέιρα), Μπάλαν