Περισσότερο από δύο διπλά

 Με δύο νίκες φιλοξενουμένων σε ισάριθμες αναμετρήσεις ξεκίνησε η 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Περισσότερο από δύο διπλά

Με δύο νίκες φιλοξενουμένων σε ισάριθμες αναμετρήσεις ξεκίνησε η 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Με το ίδιο σκορ μάλιστα. 2-0 νίκησε πρώτα ο Βόλος τον Ατρόμητο στα δυτικά προάστια, ομοίως ακολούθως ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο. Αποτέλεσμα που προκάλεσε ανακούφιση στις τάξεις των φίλων και των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αφού οι πρωταθλητές επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά το καταστροφικό ματς με τον ΠΑΟΚ στο Νέο Φάληρο.

Αποτέλεσμα που φρενάρει την εσωστρέφεια, ενώ αποτελεί ένεση ηθικού ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Φράιμπουργκ την προσεχή Πέμπτη. Του κατά τεκμήριο δυσκολότερου στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ακόμη διεκδικεί πράγματα η ομάδα του Μίτσελ υπενθυμίζεται (παράταση της ευρωπαϊκής της περιπέτειας στο Κόνφερενς Λιγκ).

Μια και ο λόγος για τον Ισπανό, πιστώνεται όχι μόνο την αντίδραση των «ερυθρολεύκων» αλλά και την εικόνα τους που ήταν καλύτερη από άλλα ματς. Άλλα ματς που κέρδισαν. Μπορεί να μην... τύφλωσαν Ελλάδα και Ευρώπη οι Πειραιώτες με την μπάλα που έπαιξαν (ειδικά στο πρώτο μέρος), αλλά δεν κινδύνευσαν και αυτό είναι κάτι, απόντων των Μαρσέλο και κυρίως Βρσάλικο. Φυσικά ο πήχης θα είναι ψηλότερος στη Γερμανία, αλλά το κέρδος έστω και στα βασικά δεν γίνεται να μην καταγραφεί...

Στα κέρδη τους ελπίζουν στο μεγάλο λιμάνι να είναι και ο Πεπ Μπιέλ που μετά από «χαμηλές πτήσεις» το τελευταίο διάστημα με την γκολάρα που πέτυχε (υποψήφια για κορυφαία της αγωνιστικής) θύμισε τον παίκτη της Κοπεγχάγης. Αν πάρει τα πάνω του (και πείσει τον προπονητή του) ίσως αλλάξει τη μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας. Όπως κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες, που είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του Βαλμπουενά.

Στα «συν» του Ολυμπιακού, που περιμένει τα νεότερα του ιατρικού δελτίου για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, είναι η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη μετά τον περασμένο Μάη και τον αγώνα με την ΑΕΚ στα πλέι οφ. Η απουσία αγωνιστικού ρυθμού ήταν εμφανής στον Έλληνα διεθνή που θα προσπαθεί όπως και η ομάδα του μέσα από τα παιχνίδια (πού καιρός για δουλειά στις προπονήσεις με τέτοιο αγωνιστικό πρόγραμμα) να βελτιωθεί.

Νωρίτερα ο Βόλος άφησε όλο τον κόσμο να αναρωτιέται «πού το πάει;». Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου δείχνει να βρίσκεται σε ρυθμό... πλέι οφ (όσο και αν είναι πρώιμη μια τέτοια κουβέντα), αφού έφτασε τις πέντε σερί νίκες (και τις έξι μετά την τεσσάρα στο Κύπελλο επί του Ιωνικού) ούσα εντυπωσιακή και στο Περιστέρι, εκμεταλλευόμενη τη συσσωρευμένη κόπωση των γηπεδούχων από μια σειρά γεγονότων.

Πρώτο ότι το δικό τους ματς Κυπέλλου έγινε μία ημέρα μετά από εκείνο της ομάδας της Μαγνησίας, συν ότι περιελάμβανε ταξίδι (στην Τρίπολη) αλλά και ημίωρη παράταση. Προφανώς ο ενθουσιασμός για την επικράτηση-πρόκριση επί του Αστέρα δεν έφτανε για να αντιπαρέλθουν οι παίκτες του Κόλμαν τόσα χάντικαπ κόντρα στην αδιαμφισβήτητη έκπληξη της τρέχουσας σεζόν που έχει έναν αναγεννημένο Ντέλετιτς στις τάξεις της αλλά και έναν Πάολο Φερνάντεθ που δικαιώνει σε κάθε παιχνίδι την ΑΕΚ που τον έκλεισε για τον Γενάρη.

Οι εμφανίσεις του Ισπανού (υπόδειγμα επαγγελματισμού, αφού θα μπορούσε να τα έχει... φορτώσει στον κόκορα, έχοντας αλλού το μέλλον του εξασφαλισμένο) οδηγούν σε μεγαλύτερη απελπισία τους φίλους και τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, που εμφανιζόταν να ελέγχει την περίπτωσή του, πριν τον χάσουν τελικά για να καταλήξει σε άλλον «Δικέφαλο»...