Δεν πρέπει να επηρεάζεται ο Ολυμπιακός από τίποτα

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στο Αγρίνιο, έβαλε ωραία γκολ, μπορούσε κι άλλα, πήρε μια «υποχρεωτική» νίκη παρά τα εμπόδια, αλλά δεν μπορεί να καυχιέται, να σταματά ή να επηρεάζεται. Από τίποτα. 

Δεν πρέπει να επηρεάζεται ο Ολυμπιακός από τίποτα

Σε ματς αντίστοιχο με εκείνα που έχασε φέτος βαθμούς, όπως με τον Αστέρα, τον Άρη και τον Βόλο, ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά νίκησε. Όπως είχε νικήσει τον Ατρόμητο στο ντεμπούτο του Μίτσελ ή τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Στο Αγρίνιο υπήρχε η ιδιαιτερότητα πως αν υπήρχε κι άλλη απώλεια το πράγμα θα πήγαινε σε αδιέξοδα χωρίς επιστροφή. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με τόσο πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ειδικά από τη μέση και μπροστά που αποκλείεται κάποια στιγμή να μην επιστρέψει. Αρκεί να μην επηρεάζεται. Από τίποτα.

Ούτε από τα πολύ ωραία γκολ που μπορεί να βάζει, όπως αυτά του Μπιέλ και του Βαλμπουενά. Ούτε από το κυριαρχικό παιχνίδι που έχει τη δυνατότητα να κάνει στη Super League, κάτι που στο Αγρίνιο έφτασε σε ποσοστά ζηλευτά και για... Γκουαρντιόλα. Ούτε από τους τραυματισμούς που πλήττουν την άμυνά του, διότι λύσεις βρίσκονται σε ένα τέτοιο ρόστερ. Ούτε από τη διαιτησία και πέναλτι που δίνονται ή δεν δίνονται. Δεν είναι για να επηρεάζεται ο Ολυμπιακός, ειδικά από τη διαιτησία ή το παρασκήνιο, καθώς έτσι χάνει το δρόμο του. Κι ο δρόμος αυτής της ομάδας δεν είναι για να βρίσκεται τόσο πίσω από την κορυφή, ρωτήστε σοβαρούς ανθρώπους όπως π.χ. τον Γιοβάνοβιτς, να δείτε τι έχουν να πουν επ΄αυτού.

Δεν θέλει αποπροσανατολισμό τώρα ο Ολυμπιακός, θέλει προσήλωση. Να πάει στην Γερμανία και να περιμένει λίγο αργότερα τη Ναντ για να κάνει ό,τι είναι να κάνει με τον όμιλο, καθώς αν πάει στα νοκ άουτ του Φλεβάρη στο Conference League μπορεί να εμφανίσει μια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα σε σχέση με ό,τι συνέβη έως τώρα. Στο πρωτάθλημα, όπως ήταν υποχρεωμένος να μη δίνει δικαιώματα και τα έδωσε, πρέπει να πάρει το παράδειγμα του Αγρινίου. Και να φέρει στα μέτρα του χωρίς υποτίμηση ή υπερτίμηση, το ματς με την Λαμία στο Φάληρο και τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, όπως και τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟ και ΑΕΚ που μπορεί να κάνουν τωρινές μεγάλες αποστάσεις να μειωθούν απότομα. Ασχέτως τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια, των άλλων.

Τα δικά του ματς αν κοιτάξει ο Ολυμπιακός και τα τελειώσει με βάση την ποιότητα των παικτών του, τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν γενικώς. Και για τον ίδιο και για τους άλλους. Αρκεί να μην επαναπαυτεί σε κανένα τρίποντο με θεαματικό τρόπο, όπως με τα γκολ αριστουργήματα στο Αγρίνιο, αλλά και να μην επηρεάζεται από παράγοντες που όντως παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Όμως όχι τόσο μεγάλο ώστε να κρατούν σε δεύτερο ρόλο, τον Χάμες, τον Ματιέ, τον Ελ Αραμπί, τον Μπιέλ, τον Χουάνγκ, τον Εμβιλά (και άλλους «ερυθρόλευκους» που έχουν πολλά ακόμα να δώσουν με βάση το βιογραφικό τους). Γιατί το ποδόσφαιρο είναι αυτοί, πάνω απ' όλα και απ' όλους...