Μετα-τελικός

Όχι, σήμερα δεν θα σας γράψω πως ο αγώνας με τον Παναιτωλικό αποτελεί τελικό για τον Ολυμπιακό.

Μετα-τελικός

Ο τελικός διεξήχθη τη Δευτέρα στο Φάληρο και οι πρωταθλητές του 2022 ηττήθηκαν πανηγυρικά. Το αποψινό ματς είναι κάτι σαν «μετα-τελικός». Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τους «ερυθρόλευκους» (σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν), μια και ο ρεαλιστικός στόχος πλέον είναι η δεύτερη θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Πρωτάθλημα τέλος; Ποτέ δεν ξέρεις. Όταν είσαι ο Ολυμπιακός των 47 τίτλων και μετράς στις τάξεις σου παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Μαρσέλο, ο Χάμες και ο Βρσάλικο οι δέκα βαθμοί διαφοράς δεν σε τρομάζουν. Το ζήτημα όμως δεν είναι μαθηματικό. Έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Γιατί μετά τα όσα έχουμε δει φέτος από τον Ολυμπιακό και δέκα βαθμούς μπροστά να ήταν, πάλι θα το έχανε.

By the way, πώς γίνεται να διαθέτεις τέσσερις πρωτοκλασάτους τερματοφύλακες και μόνο έναν αριστερό μπακ; Πώς είναι δυνατόν να κάνεις διψήφιο αριθμό μεταγραφών και να μην αποκτάς ούτε έναν κεντρικό αμυντικό, τη στιγμή που στη θέση αυτήν αντιμετωπίζεις το μεγαλύτερο πρόβλημα; Πώς εξηγείται το γεγονός παίχτες που βγάζουν μάτια στο ένα παιχνίδι (πιο πρόσφατο παράδειγμα οι Ντόι, Μπουχαλάκης) να μένουν στον πάγκο στο άλλο; Επίσης, ο Ζινκερνάγκελ ήρθε στο Λιμάνι με εξαιρετικές συστατικές επιστολές, πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ στην Ευρώπη και έφυγε με τις κλοτσιές έπειτα από έναν μόλις μήνα. Τι παραπάνω θα μπορούσε να δείξει σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα; Αμ ο εκρηκτικός Ραντζέλοβιτς, που πήρε φύλο πορείας για τα Ουράλια λίγες ώρες αφότου σφράγισε τη νίκη επί του Ιωνικού με το πέναλτι που κέρδισε στο Καραϊσκάκη; Και, τέλος, οι Τικίνιο, Χασάν, επιθετικοί με προσφορά και γκολ στον Ολυμπιακό, ήταν χειρότεροι από τον Χουάνγκ Ουί Τζο, που μέχρι να συλλαβίσεις το όνομά του έχει χάσει δύο τετ α τετ;

Έχω κι εγώ κάτι απορίες, βρε παιδί μου...

Τεσπά. Πλέον ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να συνεχίσει να προσπαθεί. Αν ως το Μουντιάλ δεν του ξεφύγει κι άλλο η βαθμολογική διαφορά και αν κατορθώσει να συνεχίσει στην Ευρώπη, θα διατηρήσει τις -όποιες- ελπίδες του να σώσει τη χρονιά. Αλλιώς, θα πρέπει ήδη να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για το 2024. Κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα από όσα έπραξε το '23.