Το μεγάλο «πρόβλημα» του Μαρτίνς!

Ο Ολυμπιακός έχει μπει εντυπωσιακά στην αφετηρία της φετινής σεζόν και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι άμεσοι ανταγωνιστές του για τον τίτλο δεν θα κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Το μεγάλο «πρόβλημα» του Μαρτίνς!

Είναι λίγο παραπλανητικός ο τίτλος. Αν και η αλήθεια είναι πώς έχει “προβλήματα” ο Μαρτίνς. Βέβαια, μακάρι να είχαν όλοι τέτοιου είδους... προβλήματα. Τι εννοούμε; Θα διαβάσετε παρακάτω...

Ο Ολυμπιακός πάει στη διακοπή του Σεπτεμβρίου με εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν εξαιρεθούν κάποια άσχημα διαστήματα στο ματς με τον Λεβαδειακό και στο παιχνίδι της Αγγλίας με την Μπέρνλι, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μπει φουριόζοι με θέα κυρίως την κατάκτηση του νταμπλ και δευτερευόντως μίας αξιοσημείωτης πορείας στην Ευρώπη.

Ας επιστρέψουμε όμως στα “προβλήματα” που αναφέρουμε παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει όλα όσα έχει πετύχει χωρίς τους χαφ που υποτίθεται απέκτησε για να πάρουν φανέλα βασικού (Γκιγιέρμε, Νάτχο και εσχάτως ο μέγας Γιάγια Τουρέ).

Τα έχει καταφέρει όλα αυτά χωρίς τον βασικό του φορ (το πλάνο εξ αρχής για τον Γκερέρο ήταν να αποτελέσει το “μπακ απ” του αντι-Ανσαριφάρντ). Τα έχει καταφέρει όλα αυτά χωρίς τον βασικό του στόπερ (Μεριά). Κι επίσης, τα έχει καταφέρει όλα αυτά χωρίς να είναι στο 100% οι Τοροσίδης (δεν παίζει), Ποντένσε, Λάζαρος, άλλα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Ναουέλ που ήρθε στα... χασομέρια.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ

Το “πρόβλημα” του Μαρτίνς λοιπόν είναι ο τρόπος με τον οποίο π.χ. θα πει στον Καμαρά να βγει από την ενδεκάδα, ένα παιδί που έχει καταθέσει την ψυχή του. Πώς θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Γκερέρο; Ποιανού θέση θα “φάει” ο Γιάγια Τουρέ, ο Νάτχο και ο Γκιγιέρμε σε βάθος χρόνου; Πώς θα χωρέσει ο Ναουέλ στην ενδεκάδα από τη στιγμή που οι Ποντένσε και Λάζαρος έχουν ξεκινήσει τη χρονιά φουριόζοι;

Κι επίσης, μη νομίζετε ότι ο Τοροσίδης επέστρεψε στο λιμάνι για να είναι αναπληρωματικός. Κι εκείνος θα διεκδικήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Προφανώς και αυτά τα... προβλήματα θα ήθελε να τα έχει κάθε προπονητής. Προσοχή: Δεν αναφερόμαστε στο αναγκαστικό ροτέισον που θα γίνεται σε ματς τύπου Λεβαδειακού και ΠΑΣ.

Για ελάτε όμως στη θέση του Μαρτίνς όταν θα αρχίσει να σχεδιάζει την ενδεκάδα π.χ. του Σαν Σίρο κόντρα στην Μίλαν; Ή ποιους θα χρησιμοποιήσει στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

Έχετε αντιληφθεί τον πάγκο που θα έχει ο Ολυμπιακός και τις εναλλακτικές λύσεις που θα έχει όταν θα “στραβώνει” κάποιο ματς; Ποιος δεν θα ήθελε λοιπόν να βρίσκεται στη θέση του Πέδρο Μαρτίνς;

Όλοι οι καλοί χωράνε πάντως. Και το κυριότερο όλοι οι καλοί χαρακτήρες χωράνε.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Όλα από εκεί ξεκινούν. Από το κλίμα στα αποδυτήρια. Τους βλέπεις όλους στο τέλος των αγώνων αγκαλιασμένους ή να στενοχωριούνται όταν π.χ. ο Γκερέρο χάνει ένα τετ α τετ ή δεν βγαίνει μία σέντρα από τον Τσιμίκα.

Ξέρετε πόσο έλειψε αυτό από τον Ολυμπιακό των προηγούμενων δύο ετών; Εκεί ήταν η ρίζα των κακών αποτελεσμάτων. Όσοι είχαν γνώση των όσων γίνονταν στα αποδυτήρια, καταλάβαιναν για ποιο λόγο δεν τράβαγε η ομάδα τις τελευταίες δύο σεζόν, ακόμα και την εποχή του Μπέντο που το πήρε περίπατο το πρωτάθλημα η ομάδα.

Έβλεπες παίκτες να υπονομεύουν την προσπάθεια των υπολοίπων. Διέκρινες ποδοσφαιριστές που δεν είχαν όρεξη να πάνε για προπόνηση ή να μπουν στο αεροπλάνο να πάνε να παίξουν για παράδειγμα στην Τούμπα! Άλλοι προσποιούνταν τους τραυματίες...

Είπαμε όμως: Είναι πρωτίστως θέμα χαρακτήρων και ο Ολυμπιακός στις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε, τα έψαξε όλα και κυρίως αν όλοι οι “νεοσύλλεκτοι” έχουν βεβαρημένο ιστορικό με πειθαρχικά παραπτώματα. Κανένας τους δεν είχε πρωταγωνιστήσει σε καυγάδες στις πρώην ομάδες τους, ούτε πλήρωνε πρόστιμα για παραπτώματα. Και φυσικά δεν άλλαζαν τις ομάδες κάθε καλοκαίρι σαν πουκάμισα. Όλες οι κινήσεις ήταν μελετημένες και τα πρώτα δείγματα έχουν αρχίσει να φαίνονται και θα φανούν στην πορεία ακόμα περισσότερα.