Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0: Και Τουρέ και μπαλάρα (vids)

Ρεσιτάλ από τους Πειραιώτες κόντρα στον ΠΑΣ τον οποίο διέλυσαν με σκορ 5-0 και έκαναν το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0: Και Τουρέ και μπαλάρα (vids)

Λένε ότι "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο. Οι Πειραιώτες νίκησαν και τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 5-0 για τη Super League κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και ξεκινώντας δυναμικά την προσπάθεια τους για επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα υπάρχει και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League που ήταν ο πρωταρχικός στόχος για τους "ερυθρόλευκους". Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς "καθάρισε" τον ΠΑΣ από το πρώτο ημίχρονο και παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο που προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κόσμου. Ας δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι προπονητής που θα κάνει ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα και το έδειξε και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν και άλλαξε μόνο δύο από αυτούς που ξεκίνησαν κόντρα στη Μπέρνλι. Οι Πειραιώτες έχοντας την κούραση από την προσπάθεια που έκαναν κόντρα στους Άγγλους για να πάρουν την πρόκριση κλήθηκαν να κάμψουν την αντίσταση της πάντα αξιόμαχης ομάδας της Ηπείρου. Ο Γιάννης Πετράκης είχε παρατάξει τον ΠΑΣ με αμυντικούς προσανατολισμούς και θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα.

Η λύση από Καμαρά και Ομάρ

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί ήταν το γνώριμο που βλέπουμε στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες με υπομονή έψαχναν τρόπο για να δημιουργήσουν επικίνδυνη κατάσταση και στο 18' ο Μπουχαλάκης με τον Φετφατζίδη άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα με τον πρώτο να κάνει τη μπαλιά για τον Γκερέρο, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 19' ο Κακούμπα πρόλαβε τον Γκερέρο πριν σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 33' χάρη σε μία πολύ ωραία προσπάθεια. Ο Ελαμπντελαουί έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Καμαρά το είδε αυτό και με βαθιά μπαλιά του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει την κεφαλιά και να προλάβει την έξοδο του Βελλίδη για να ανοίξει το σκορ. Ο ΠΑΣ δεν βγήκε από την περιοχή του παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί ήδη πίσω στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός ήθελε να βρει άλλο ένα γκολ και αυτό έγινε όταν ο Τζημόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι πριν αυτή φτάσει στον Γκερέρο. Ο Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα και αυτή τη φορά ο Φορτούνης την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 2-0 και με αυτό το σκορ να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός έχοντας την άνεση που του πρόσφερε το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο μπήκε στην επανάληψη φουριόζος στο γήπεδο και με διάθεση να ψάξει και τρίτο γκολ και να προσφέρει θέαμα στον κόσμο. Μόλις στο 46' ο Ποντένσε πέρασε ωραία πάσα για τον Φετφατζίδη, ο οποίος σε κενή εστία σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν με την ίδια ένταση και ήταν φανερό πως τα δύο γκολ του πρώτου μέρους τους είχαν δώσει έναν άλλον αέρα. Έτσι στο 55' Φορτούνης και Γκερέρο συνδυάστηκαν ωραία με τον πρώτο να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Ποντένσε και αυτός με σου να νικάει τον Βελλίδη και να "γράφει" το 3-0 για τους Πειραιώτες. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού έμοιαζε τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες.

Και γκολ και θέαμα

Από ένα σημείο και μετά ο ΠΑΣ επιχείρησε να βγει στην επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη πήραν την μπάλα στα πόδια τους και μέτρα στο γήπεδο. Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα της Ηπείρου σημειώθηκε στο 75' με τον Μυστακίδη να κάνει το σουτ και η μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Γιαννιώτη. Οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90' ο Γκερέρο έκανε το 4-0, ενώ ο Μεριά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 5-0 στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο φινάλε ο Γιάγια Τουρέ κατέβηκε στο τερέν και έγινε ένα με τους παίκτες που πανηγύριζαν μπροστά στη Θύρα 7.

Δείτε ΕΔΩ την αποθέωση.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0

Σκόρερ: 33' Ελαμπντελαουί, 41' Φορτούνης (πέναλτι), 55' Ποντένσε, 90' Γκερέρο, 90+5 Μεριά

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κίτρινες Κάρτες: 19' Ξύδας, 45+1 Τσιμίκας, 67' Λίλα, 85' Τζημόπουλος, 90+2 Κάστρο

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς (57' Μιράντα), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74' Νάτχο), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (71' Λάζαρος), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς (74' Βιντάλ), Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα (77' Σιόντης), Κάστρο, Τζημόπουλος, Κριζμάν, Κακούμπα, Κούζικ, Ξύδας (34' Μυστακίδης).