Ανίατη… ασθένεια η άμυνα

Μετά και το στραπάτσο απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό μάλλον θα πρέπει να το πάρουν απόφαση: με αυτήν την άμυνα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ελπίδα όχι να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα αλλά ούτε και να τερματίσει καν στην πρώτη τριάδα της κατάταξης.

Ανίατη… ασθένεια η άμυνα

Η παροιμιώδης ευκολία με την οποία δέχεται γκολ η «ερυθρόλευκη» άμυνα είναι απαγορευτική για κάθε είδους επιτυχία.

Και πώς ακριβώς να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει η πειραιώτικη ομάδα όταν σε ΚΑΘΕ παιχνίδι που δίνει μένει μονίμως πρώτη πίσω στο σκορ; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον ουραγό Ιωνικό, ο Ολυμπιακός σε όλα τα ματς όπου έχει σκοράρει, έχει υποχρεωθεί να κυνηγάει στο σκορ.

Συνέβη με τη Ναντ, με τον Βόλο, με τον Άρη, με τον ΟΦΗ και χθες με τον ΠΑΟΚ. Και, σημειωτέον, η μόνη αναμέτρηση εξ αυτών στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή ήταν αυτή στο Ηράκλειο.

Το χειρότερο είναι ότι ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν από τους χειρότερους που έχουμε δει την τελευταία πενταετία στο Φάληρο. Τα απολύτως απαραίτητα έκανε η ομάδα του Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο, παρεμπιπτόντως, να έχει συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο οι παίκτες του εκτέλεσαν άριστα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε το ματς επειδή νίκησε τακτικά τον Ολυμπιακό, η εικόνα του οποίου στα τελευταία λεπτά του αγώνα θύμιζε σκορποχώρι…

Κρίμα και για τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος σκόραρε ξανά σε συλλογικό επίπεδο ύστερα από… ανομβρία 235 ημερών, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Κολομβιανός στη φάση του «ερυθρόλευκου» τέρματος έδειξε την κλάση του με τρομερό άλμα και άψογη εκτέλεση με το κεφάλι (ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, για να τα λέμε και όλα), θυμίζοντας φορ περιοχής, όμως το γκολ του δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Πειραιά και μοιραία θα ξεχαστεί γρήγορα…