Ο ΠΑΟΚ άνοιξε τον δρόμο σε ΠΑΟ και ΑΕΚ 

Τη νίκη της 8ης αγωνιστικής ο «Δικέφαλος» που άλωσε το Καραϊσκάκη και έστειλε τον Ολυμπιακό 10 πόντους μακριά από την κορυφή. 

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε τον δρόμο σε ΠΑΟ και ΑΕΚ 

Αυτή ήταν η αγωνιστική του ΠΑΟΚ με την τεράστιας σημασίας νίκη του στο Νέο Φάληρο απέναντι στον προβληματικό Ολυμπιακό που πίστεψε ότι με τον ερχομό του Μίτσελ θα γιατρευτούν όλες οι φετινές «αρρώστιες» του.

Τα γράφουμε και θα τα ξαναγράψουμε. Ομάδα που αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο δεν μπορεί να γίνει ομάδα εν μέσω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Με τρεις προπονητές μέσα σε ενάμιση μήνα, με παίκτες που άλλοι έκαναν προετοιμασία και άλλοι όχι, με πολλούς τραυματισμούς, με παίκτες που έρχονται και φεύγουν, με 37 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, με ξεχασμένους να επιστρέφουν και νέες αφίξεις που εξαφανίστηκαν, δεν μπορεί να γίνει ομάδα.

Με όλα αυτά, η χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ ήρθε φυσιολογικά για τον Ολυμπιακό που επιμένει να μπαίνει στα παιχνίδια του χωρίς ένταση, χωρίς δύναμη και να δέχεται γκολ με όλους τους τρόπους. Ο «Δικέφαλος» είχε μόλις 7 γκολ σε 7 αγώνες και στο ντέρμπι πέτυχε δύο! Με αυτά και με αυτά, οι 10 βαθμοί από την κορυφή έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν καλύπτονται. Περισσότερες πιθανότητες έχει να μεγαλώσει παρά να μειωθεί.

Ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην πλευρά του Ρέαμπτσιουκ με τον Λύρατζη και δικαιώθηκε. Πιστός στο πλάνο του Λουτσέσκου, με σφιχτή άμυνα και μεσαία γραμμή, άφησε τους γηπεδούχους να φλυαρούν με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα.

Πύρρειος αποδείχθηκε η 8η σερί νίκη του Παναθηναϊκού στη Λαμία, αφού έχασε πέντε παίκτες με τραυματισμούς, με πιο σοβαρό αυτόν του Τρουιγέ που χάνει τη σεζόν από ολική ρήξη συνδέσμων. Οι «πράσινοι» πάντως δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη Φθιώτιδα, αφού η τοπική ομάδα σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να τους απειλήσει. Πάντως, τώρα με τις απώλειες ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών, θα φανεί η αντοχή των «πράσινων» στις κακουχίες.

Η ΑΕΚ φάνηκε τελικά ότι δεν είναι η αχτύπητη ομάδα που έγραφαν και έλεγαν ορισμένοι. Εγκλωβισμένη από τη συμπαγή άμυνα του Ατρομήτου, κινδύνευσε αρκετές φορές να δεχθεί γκολ στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, καθώς, εκτός του ότι βρέθηκε γυμνή στα μετόπισθεν, έδειξε ότι το κέντρο άμυνάς της είναι αρκετά αργό απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς. Ο Ατρόμητος για δεύτερη φορά κόντρα σε ομάδα του Big-5 εκτός έδρας έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας από μια κακή αντίδραση στο φινάλε του αγώνα (είχε προηγηθεί η ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αν και είχε ισοφαρίσει προσωρινά στις... καθυστερήσεις).

Ο Βόλος συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και έχει τον πρώτο λόγο να μπει φέτος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, κάτι που πιθανότατα θα καταφέρει, καθώς δεν υπάρχει άλλη ομάδα, πλην των πέντε μεγάλων, που μπορεί να τον απειλήσει.

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, έστω μετά κόπων και βασάνων. Νίκησε με ανατροπή τον Ιωνικό, όπως είχε κάνει και στο ματς με τον Ολυμπιακό, και κέρδισε προσωρινά την ηρεμία του...

Όσο τα Γιάννινα πετούν βαθμούς στο γήπεδό τους τόσο θα αγχώνονται, καθώς θα μπλέξουν σε περιπέτειες. Μαχητικός όπως πάντα, ο ΟΦΗ δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά στο φινάλε. Ιωνικός, Λαμία, Λεβαδειακός, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, θα «σκοτωθούν» για το ποιος θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία...