Μίτσελ: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο και είπε «πρέπει να τις σεβαστούμε». 

Μίτσελ: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δικαιολόγησε τον κόσμο του Ολυμπιακού και τις αποδοκιμασίες στο φινάλε της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Μετά το παιχνίδι με την Καραμπάγκ είχε δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός κάνει βήματα προς τα εμπρός και ότι γιατρεύει μία αρρώστια που έχει η ομάδα. Με αυτή την ήττα έκανε βήματα προς τα πίσω;

«Πάντα όταν δεν κερδίζεις ένας παιχνίδι είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε τι σημαίνει μία ήττα για τον Ολυμπιακό και ξέρουμε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει μόνο η νίκη».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αρκετά μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας και αν πιστεύει ότι είναι μία κατάσταση που ανατρέπεται. Επίσης θα θέλαμε να μας σχολιάσει τις έντονες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα…

«Ξέρω τι σημαίνει να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό. ξέρω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι απίστευτο πως ο Ολυμπιακός μέσα σε οχτώ αγωνιστικές είναι σε αυτή την κατάσταση. Ήταν σε αυτήν όμως από την αρχή του πρωταθλήματος. Όσο για τις αποδοκιμασίες πρέπει να τις σεβαστούμε και να τις δεχτούμε. Πρέπει να τον βλέπει αλλιώς και ψάχνει να βρει ποιος είναι ο υπεύθυνος ανάμεσα στους παίκτες και τους προπονητές. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να δεχτούμε τις αποδοκιμασίες. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Το αποτέλεσμα είναι σκληρό δεδομένων των ευκαιριών που δημιουργήσαμε. Στον Ολυμπιακό ξέρεις πως είναι τα πράγματα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το δεχτείς».

Μήπως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καταλήξει σε μία ενδεκάδα για να βρει χημεία;

«Συμφωνώ μαζί σας. Και θα ήθελα πολύ να παίζω με την ίδια ενδεκάδα, όμως έχουμε τραυματίες. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε τον Σισέ. Είμαστε μία ομάδα που παίζει με άλλη ενδεκάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και με άλλη στην Ελλάδα. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να δώσουμε χρόνο στον Χάμες για να βρούμε μία σταθερή ενδεκάδα. Συμφωνώ ότι θα ήθελα να παίζουμε με την ίδια ενδεκάδα».

Μήπως η αριστερή σας πλευρά σε αυτό το παιχνίδι ήταν αδύνατη και επιθετικά και αμυντικά;

«Πρώτον δεν θα πω τίποτα κακό για κανέναν παίκτη μου. Νομίζω ότι όλα οφείλονται στη στιγμή και στις συνθήκες. Γενικότερα έχουμε δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες και ειλικρινά σας το λέω νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε σκοράρει ένα γκολ παραπάνω. Έχουμε κάνει αρκετές και ποιοτικές επιθέσεις από δεξιά. Και ο Γκάρι και ο Βρουσάι έκαναν πολλές προσπάθειες. Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική μπαλιά. Το αποτέλεσμα είναι σκληρό με βάση την εικόνα του αγώνα. συμφωνώ ότι είχαμε περισσότερο βάθος στη δεξιά μας πλευρά. Όταν χάνεις οι εξηγήσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα».

Τι μπορείτε να αλλάξετε από εδώ και πέρα;

«Στον κόσμο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει και δεν μπορείς να του εξηγήσεις γιατί περνάει από αυτή τη φάση η ομάδα. Από τον κόσμο δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα. Θέλουμε να στηρίζουν την ομάδα και εκείνοι την ομάδα να κερδίζει. Από έξω δεν μπορεί κανείς να μας βοηθήσει. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις γιατί μπορεί αυτές να είναι κρυμμένες. Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα που χρησιμοποίησε την άμυνα και την επίθεση της όπως έπρεπε. Εμείς δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία και είναι αρνητικό. Μέσα σε όλο αυτό πρέπει να βρούμε τι πήγε σωστά και τι λάθος για να κερδίζουμε. Επιμένω ότι όσες εξηγήσεις και να προσπαθήσουμε να βρούμε ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να χάνει και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να το δεχτούμε».