Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Στο -10 οι Πειραιώτες από την κορυφή, «υψηλή πτήση» οι Θεσσαλονικείς!

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Καραϊσκάκη (2-1) και άφησε πέμπτο τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και στο... -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό! Πολύ ουσιαστικοί οι «ασπρόμαυροι» που είχαν δύο σοβαρές φάσεις και πέτυχαν ισάριθμα γκολ, φλύαροι και επιπόλαιοι οι Πειραιώτες που έπαιξαν άναρχα στο τέλος για να κυνηγήσουν την ισοφάριση. 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Στο -10 οι Πειραιώτες από την κορυφή, «υψηλή πτήση» οι Θεσσαλονικείς!

Και οι δύο ομάδες βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο... Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την ουσία στο παιχνίδι του και κάνοντας ουσιαστικά δύο ευκαιρίες, κατάφερε να φύγει νικητής με 2-1 απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε την κατοχή, είχε την κυκλοφορία, είχε την πρωτοβουλία, αλλά ήταν απελπιστικά φλύαρος και επιπόλαιος. Στο τέλος ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα, έβαλε τρεις επιθετικούς, όμως, το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν γεμάτο αναρχία και πλέον οι Πειραιώτες βρίσκονται στο -10 από την κορυφή, με τον ΠΑΟΚ να τον προσπερνάει στη βαθμολογία για έναν βαθμό και να τον αφήνει στην 5η θέση!

ΜΕ ΤΖΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΚΙΜΠΟΥ

O Μίτσελ αποφάσισε να κάνει αυτό που είχε στο μυαλό του πριν από το Μπακού. Να πάει δηλαδή με Πασχαλάκη στο Αζερμπαϊτζάν και με Τζολάκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον νεαρό πορτιέρε στα γκολπόστ και σε σχήμα 4-2-3-1 έβαλε τους Βρουσάι (δεξιά), Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Ιν Μπομ δίδυμο στα χαφ, τον Χάμες μπροστά τους, τον Γκάρι στα δεξιά, τον Αγκιμπού στα αριστερά που συνέκλινε αρκετές φορές προς τον άξονα και τον Μπακαμπού στην κορυφή. Ο δε Λουτσέσκου επέλεξε το 4-3-3 με τον Κοτάρσκι στα γκολπόστ, τους Λύρατζη (δεξιά), Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Τσαούση (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, τους Κούρτιτς, Ντάντας και Αουγκούστο στα χαφ, τους Ελ Καντουρί και Νάρεϊ στα «φτερά» και τον Ολιβέιρα στην κορυφή.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ... ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έμπαινε υποτονικά στα παιχνίδια. Όχι βέβαια ότι και ο Ολυμπιακός έμπαινε με το πόδι στο... γκάζι, αλλά δεν εμφανιζόταν σαν τον ΠΑΟΚ που στα τελευταία του πέντε ματς δεχόταν κραυγαλέες φάσεις για γκολ. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τον Ολυμπιακό που έπαιζε σαν κοιμισμένος στο ξεκίνημα του αγώνα και αφού προηγήθηκε ένα σουτ του Λύρατζη που κατέληξε άουτ, ήρθε το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου στο 9’ έπειτα από κόρνερ του Τσαούση για να βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού. Αφού πέρασε ένα πεντάλεπτο για να συνέλθει ο Ολυμπιακός, από το 15’ και μετά ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Θεσσαλονικείς. Μπορεί να μην έβγαλε την μεγάλη φάση έως το έξοχο σε συνεργασία, δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Χάμες στο 37’ (πάσα του Εμβιλά προς τα αριστερά, σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και άλμα στον... Θεό (στα 2,4 μέτρα σύμφωνα με την ψηφιακή ανάλυση!) για τον Χάμες που με κεφαλιά ισοφάρισε), αλλά ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, να επιτεθεί και να δημιουργήσει, έχοντας τον Χάμες στο ρόλο του «μαέστρου». Ο Παπασταθόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά στο 18’, ο Γκάρι σούταρε στα σώματα στο 23’ και ο Ρέαμπτσιουκ είχε κακό τελείωμα στο 34’ έπειτα από άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι. Μετά το 1-1 ο Ολυμπιακός κυνήγησε και δεύτερο τέρμα, αλλά στο 41’ οι Χάμες και Μπακαμπού έχασαν μία καλή ευκαιρία για το 2-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η ώρα του Γκάρι να σπαταλήσει μία καλή φάση, καθώς το γύρισμά του προς τον Μπακαμπού που βρισκόταν προ κενής εστίας, δεν ήταν καλό και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο έως το 15’ και από εκεί και πέρα η ομάδα που θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι σε ένα σύνολο παικτών που αποφάσισε από το 15’ να παίξει φουλ άμυνα για να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και δίχως να επιδείξει κάτι στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 23' σήκωσε μπόλικη συζήτηση ένα μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον Μπακαμπού, στο οποίο έδειξε ο Τρεϊμάνις να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρόλο που φάνηκε από το ριπλέι να υπάρχει επαφή. Εκείνο που δεν διευκρινιζόταν ήταν αν η φάση έγινε εντός ή εκτός περιοχής...

ΓΚΟΛ Ο ΝΑΡΕΪ, ΦΛΥΑΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε λίγο πιο αποφασιστικά και κατάφερε μόλις στο 56' με τον Νάρεϊ να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ, σε μία φάση που ενδεχομένως να έφερε ευθύνη και ο Τζολάκης. Εννιά λεπτά αργότερα ο Τρεϊμάνις έδωσε ένα αδιανόητο πέναλτι (τζαρτζάρισμα Μπα σε Ολιβέιρα) και χάρη στην παρέμβαση του VAR, πήγε ο ίδιος και έκανε ανασκόπηση της φάσης και είδε ότι είχε κάνει λάθος, παίρνοντας πίσω την απόφασή του. Στη συνέχεια ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη και Βαλμπουενά, και Μασούρα, και Ελ Αραμπί, και Ουί Τζο και κατάφερε έστω με αυτές τις αλχημείες, αλλά και με ρίσκο στην άμυνά του, να φτάσει ο Ολυμπιακός σε τρεις περιπτώσεις για να απειλήσει τον Κοτάρσκι. Η πρώτη ήταν στο 78' με την κεφαλιά του Μπακαμπού, με τον Γαλλοκονγκολέζο να κάνει τραγικό τελείωμα. Το δεύτερο ήταν στο 83' με το τραγικό γύρισμα του Βρουσάι προς τον Ελ Αραμπί, κάνοντας ουσιαστικά πάσα πάνω στον Κοτάρσκι. Το τρίτο ήταν στο 88' με τον Ελ Αραμπί σε κενή εστία να σουτάρει πάνω στον Σάστρε.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-2

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία)

Σκόρερ: 37’ Χάμες - 9’ αυτ. Παπασταθόπουλος, 56’ Νάρεϊ

Κίτρινες: 39’ Ελ Καντουρί, 55’ Αουγκούστο, 88’ Ντάντας, 90’ Κοτάρσκι, 90+6’ Σβαμπ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μπα (84’ Ουί Τζο), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν Μπομ, Αγκιμπού (66’ Μασούρας), Γκάρι (71’ Ελ Αραμπί), Χάμες (71’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70’ Σάστρε), Ντάντας (90’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (84’ Σοάρες), Ελ Καντουρί, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.