Τρίποντα με… αίμα

Ο Παναθηναϊκός με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε το εντυπωσιακό φετινό σερί του. 

Τρίποντα με… αίμα

Οι «πράσινοι» κέρδισαν στη Λαμία με 2-0, πέτυχαν την όγδοη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες και ούτε η ομάδα της Φθιώτιδας φάνηκε ικανή να τους κόψει τη φρενήρη κούρσα τους.

Και αν στο «τριφύλλι» όταν άρχισε το πρωτάθλημα είχαν στόχο μία καλή πορεία, ύστερα από τις συνεχόμενες επιτυχίες λογικό είναι να τους έχει ανοίξει η… όρεξη και να καλοβλέπουν τον τίτλο.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός πλέον στοχεύει να πιάσει το ρεκόρ που έχει πετύχει πριν από πολλά χρόνια με προπονητή τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, όταν είχε εννέα σερί νίκες. Και είναι πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσει, αν νικήσει την προσεχή αγωνιστική στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τον Άρη.

Οπωσδήποτε όμως η χαρά και ο ενθουσιασμός από το διπλό στη Λαμία μετριάστηκαν από τους τραυματισμούς των Αϊτόρ, Τσοκάι, Ιωαννίδη, Παλάσιος και Τρουιγέ. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε έντονα προβληματισμένο τον τεχνικό Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ελπίζει τα νέα να είναι ευχάριστα από το ιατρικό δελτίο της ομάδας του.

Για τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος που παίζει η έδρα και η επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως φαίνεται η «OΠΑΠ Αρένα» θα είναι το μεγάλο όπλο για τον «Δικέφαλο» τη φετινή σεζόν. Τώρα παίζει με… άλλον αέρα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στο χθεσινό ματς με τον σκληροτράχηλο Ατρόμητο η «Ένωση» πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 χάρη σε δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Τον Μάνταλο, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, και τον Άμραμπατ που το εκτέλεσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από την άλλη ο Ατρόμητος στάθηκε αρκετά καλά στην έδρα της ΑΕΚ και θα μπορούσε να φύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Στην αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο ΟΦΗ ήθελαν το τρίποντο, τα έδωσαν όλα, τελικά μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (2-2), αλλά αμφότεροι παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογική κατάταξη.

Έτσι όπως κύλησε το ματς, αφήνει στον ΟΦΗ μία… γλυκιά γεύση, καθώς έσωσε την παρτίδα με ένα καταπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 89’ ο Σενεγαλέζος Ντιουσέ, ο οποίος αντικατέστησε τον Τοράλ. Φυσικά θεωρείται γκέλα για τους Ηπειρώτες αυτό το αποτέλεσμα, καθώς ένα λεπτό πριν από το φινάλε ήταν αγκαλιά με το τρίποντο.

Η τελευταία χθεσινή αναμέτρηση, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανάμεσα στον Αστέρα και στον Παναιτωλικό, δεν ανέδειξε νικητή. Έγιναν λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και οι Αγρινιώτες κατάφεραν να μπλοκάρουν τα ατού των Αρκάδων. Οι Τριπολιτσιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, έψαξαν το γκολ, όμως δύσκολα απειλούσαν την εστία του Στεργιάκη. Στην αντίπερα όχθη οι Αγρινιώτες δύσκολα ανοίγονταν και κρατούσαν τα μετόπισθεν. Με το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Ζαμπαλά οι φίλοι των Πελοποννήσιων ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του προπονητή Ηρακλή Μεταξά και των ποδοσφαιριστών. Δεν ήταν τόσο το 0-0 όσο η εμφάνιση. Μάλιστα, ο Αστέρας δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του και δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει έναν αντίπαλο που ήταν στα μέτρα του.