Άρης – Ιωνικός 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή

Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Ιωνικό αλλά γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη (2-1) στο δεύτερο ημίχρονο. 

Άρης – Ιωνικός 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή

Με γκολ των Ζερβίνιο (62’), Γκρέι (73’) ο Άρης έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ιωνικό (είχε προηγηθεί στο 42’ με τον Μάντζη) και επέστρεψε στις νίκες (2-1). Είχε να κερδίσει από τις 18/9, όταν και είχε γυρίσει το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1).

Ο Ιωνικός ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Οι γραμμές του ήταν κοντά, είχε κλείσει τους χώρους και ο Άρης των πολλών αλλαγών σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, δεν είχε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, έκανε αρκετά λάθη και δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις.

Είχε βέβαια ένα δοκάρι με τον Πάλμα στο 21ο λεπτό αλλά από εκεί και πέρα τίποτα, αφού τα περισσότερα σουτ ήταν μακριά από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.

Μάλιστα οι Νικαιώτες λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους κατάφεραν να πάρουν…κεφάλι στο σκορ (42’) με τον Μάντζη (0-1). Αυτό το τέρμα έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων που είχαν να γυρίσουν το παιχνίδι αλλά και τον κόσμο εναντίον τους αφού οι μουρμούρες έγιναν έντονες αποδοκιμασίες!

Ο Άρης αφού στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης γλίτωσε το 0-2, κυριάρχησε με τους Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρθία να αλλάζουν το παιχνίδι και να κάνουν πιο απρόβλεπτο τον τρόπο ανάπτυξης των «κίτρινων».

Ο Ζερβίνιο (είχε να σκοράρει από τις 23 Οκτωβρίου του 2021 και το τότε παιχνίδι της Τραμπζονσπόρ με την Γκεζτέπε) στο 62’ ήταν αυτός που πέτυχε το 1-1 και δέκα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πήραν και το προβάδισμα με τον Γκρέι (αλλαγή πριν από λίγα λεπτά), σε ένα διάστημα όπου οι φιλοξενούμενοι τα είχαν…χαμένα.

Ο Κάνιας είχε γίνει αλλαγή αναγκαστικά λόγω τραυματισμού και τη στιγμή του 2-1 η ομάδα της Νίκαιας έπαιζε με δέκα αφού ο Σάκιτς (αριστερό άκρο της άμυνας) ήταν εκτός λόγω τραυματισμού και δεν είχε περάσει στο ματς ο Μίλο.

Ο Τσίμπσαχ που σε εκείνα τα λεπτά κλήθηκε να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας έγινε αλλαγή στην αλλαγή και ο Ιωνικός μετά τις κινήσεις του Σπανού, πάτησε καλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά πλέον ήταν εκείνος που κυνηγούσε στο σκορ αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό, σε ένα ματς όπου στάθηκε καλά αλλά...πλήρωσε τον τραυματισμό του Κάνιας και εν συνεχεία του Σάκιτς.

Ο Άρης έβγαλε ψύχη και γύρισε ένα παιχνίδι αν και ο κόσμος μέχρι να γίνει το 1-1 αποδοκίμαζε! Στο τέλος βέβαια χειροκρότησε.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης»

ΑΡΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Σκόρερ: 62’ Ζερβίνιο, 73’ Γκρέι – 42’ Μάντζης

Δοκάρι: 21’ Πάλμα

ΑΡΗΣ: Κουέστα - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Ετέμπο, Νταμπό (56’ Ματέο Γκαρσία) – Μαντσίνι (42’ λ. τρ. Μανού Γκαρθία), Καμάτσο, Πάλμα (67’ Γκρέι) – Ζερβίνιο (67’ Ιτούρμπε)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Αντούνες, Σάκιτς (77’ λ. τρ. Μίλο) – Φαντιγκά, Λοβέρα (46’ Σεμπά), Κάνιας (52’ λ. τρ. Τσίμπσαχ) (77’ Μασάς), Ελευθεριάδης – Άοσμαν (77’ Μεντόσα) – Μάντζης