Ο Τουρέ είναι παραπάνω από μία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

Μία προσθήκη-διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα, τη χώρα μας και την ομάδα του Πειραιά, που θα κάνει τη διαφορά και στο χορτάρι.

Ο Τουρέ είναι παραπάνω από μία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

Η απόκτηση του Γιάγια Τουρέ από τον Ολυμπιακό έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση σε όλη τον κόσμο. Επειδή είχε παίξει πριν 12 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά κάποιοι μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της προσθήκης. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ο οποίος είχε προτάσεις από σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι περιττό να κάνουμε την οποιαδήποτε ανάλυση. Είναι από τους κορυφαίους χαφ με σπουδαία καριέρα και έχοντας κατακτήσει τα πάντα στη λαμπρή καριέρα του. Δεν τίθεται θέμα αν ο Τουρέ κάνει ή δεν κάνει. Είναι τέτοια η αξία του που θα κάνει τη διαφορά και είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει ένα τέτοιο αστέρι στα γήπεδα του.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει μία άλλη κουβέντα γύρω από αυτή τη μεταγραφή. Ο Γιάγια είναι κάτι παραπάνω από μία μεταγραφή με άλλες προεκτάσεις. Είναι πολύ μεγάλη ιστορία για τον Ολυμπιακό ότι ένας ποδοσφαιριστής με αυτό το πολύ μεγάλο όνομα έρχεται στην ομάδα του Πειραιά, στην Ελλάδα της κρίσης και του προβληματικού ποδοσφαίρου.

Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές αξίζει να αναφέρουμε κάποια σημαντικά στοιχεία που προέκυπταν κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας. Ο Ολυμπιακός και η κάθε ελληνική ομάδα αντιμετώπισε σοβαρά εμπόδια στο να ολοκληρώσει κινήσεις καλών ποδοσφαιριστών. Ήταν πολλοί εκείνοι που απέρριπταν προτάσεις λόγω του υποβαθμισμένου πρωταθλήματος. Τα γεγονότα της περασμένης σεζόν έκαναν μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Super League και όλο αυτό το βρήκαν μπροστά τους οι ομάδες.

Υπάρχουν δύο σημαντικά παραδείγματα από την «ερυθρόλευκη» καθημερινότητα που αποδεικνύουν τα παραπάνω. Ο Πρισιτς παραδεχόταν ότι η καλύτερη πρόταση που είχε ήταν από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήρθε ποτέ λόγω του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αράο ζήτησε τραπεζικές εγγυήσεις για να έρθει στην Ελλάδα της κρίσης θέλοντας να εξασφαλίσει τα χρήματα του. Ο Γιάγια Τουρέ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά και αυτό αποτελεί διαφήμιση για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης θα αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα και θα βοηθήσει να αλλάξει η εικόνα που έχουν σχηματίσει στο εξωτερικό για το πρωτάθλημα και την πατρίδα μας. Είναι μία κίνηση με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τους «ερυθρόλευκους».