Ντέρμπι επιβίωσης

Η εβδομάδα που πέρασε υπήρξε αναμφισβήτητα η καλύτερη στη φετινή επεισοδιακή περίοδο για τον Ολυμπιακό.

Ντέρμπι επιβίωσης

Την Κυριακή, στο Ηράκλειο, σε ένα δύσκολο ματς που είχε στραβώσει όσο δεν παίρνει, οι πρωταθλητές πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή. Την Πέμπτη στο καυτό Μπακού, απέναντι στην ταλαντούχο και φιλόδοξη Καραμπάγκ, έδειξαν χαρακτήρα και απέσπασαν με άνεση έναν πολύτιμο βαθμό, που δίνει ελπίδες για συνέχεια στην Ευρώπη. Το γεγονός βέβαια πως έχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουμε μια νίκη επί ενός εκ των ουραγών στο πρωτάθλημα και ένα ανιαρό 0-0 με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν προκαλεί από μόνο του σφοδρό προβληματισμό...

Κουτσά, στραβά, πάντως, η ομάδα έχει αρχίσει να δένει. Η αποκάλυψη που ονομάζεται Ανδρέας Ντόι και ο εκπληκτικός με τους Αζέρους Σωκράτης Παπασταθόπουλος (το γιατί δεν έπαιζε μέχρι τώρα αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστήρια της Ανθρωπότητας, πλάι στο Στόουνχετζ και τις γραμμές Νάζκα) ενδεχομένως να βουλώσουν τη μαύρη τρύπα στο κέντρο της άμυνας. Ο σπουδαίος Χάμες Ροντρίγκεζ βρίσκει ήδη τα πατήματά του, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει και με τον Σίμε Βρσάλικο. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού σκοράρει συνεχώς. Ο Γιαν Εμβιλά παραμένει σταθερός, ενώ πολύτιμες μονάδες όπως ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Μάριος Βρουσάι και ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ έχουν αρχίσει να θυμούνται τον παλιό καλό εαυτό τους.

Μέχρι τώρα όμως στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει μόνο μικρομεσαίους αντιπάλους. Τη Δευτέρα έχει μπροστά του το πρώτο του ντέρμπι. Καλά είναι τα τρίποντα με τους Ατρόμητους και τους ΟΦΗδες, αλλά εκεί θα κληθεί να αποδείξει πως έχει όντως ανακάμψει ή, αν προτιμάτε, πως παραμένει η καλύτερη ομάδα στη χώρα.

Η μόνη διαφορά του φετινού ΠΑΟΚ από τους φετινούς «ερυθρόλευκους» είναι πως ο πρώτος δεν έχει υποστεί διασυρμούς στην Ευρώπη, καθώς φρόντισε να αποκλειστεί νωρίς νωρίς από την ιστορική μεν, ανυπόληπτη και ανύπαρκτη σήμερα, δε, Λέφσκι Σόφιας. Το 2019 και το αήττητο πρωτάθλημα μοιάζουν αιώνες μακριά. Ο Δικέφαλος του '23 αδυνατεί να κερδίσει ακόμα και τον πιο αδύναμο αντίπαλο, μεταγραφική ενίσχυση δεν υπήρξε, ενώ ακόμα και ο -άτρωτος μέχρι πρόσφατα- Ραζβάν Λουτσέσκου ακούει την καρέκλα του να τρίζει.

Βάσει της τωρινής εικόνας των δύο ομάδων το παιχνίδι του Φαλήρου ξεκινά από τον άσο. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι ΠΑΟΚ. Και το γεγονός ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο. Σίγουρα θα απολαύσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Γιατί στο τέλος του μόνο ο νικητής (αν υπάρξει) θα έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία.