Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Πασχαλάκη και το θετικό ντεμπούτο

Ο Μίτσελ επέλεξε στο Μπακού να κάνει το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Ισπανού προπονητή.

Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Πασχαλάκη και το θετικό ντεμπούτο

Και ο ίδιος ξέρει πως για έναν τερματοφύλακα η πίεση σε ένα εντός έδρας παιχνίδι θα είναι μεγαλύτερη κι έτσι τον έβαλε για πρώτη φορά με την Καραμπάγκ, προκειμένου να μπει και στο κλίμα της ομάδας και να έχει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του 33χρονου γκολκίπερ στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ.

Στην πρώτη του εμφάνιση έβγαλε σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και αυτό βοήθησε ακόμη και τους αμυντικούς. Φάνηκε η εμπειρία του στα γκολπόστ σε φάσεις που η μπάλα πέρναγε δίπλα από την εστία του κι εκείνος απλά την ήλεγχε με το βλέμμα του. Το στοιχείο που έλειπε από τον Ολυμπιακό και το έδωσε ο Πασχαλάκης ήταν οι έξοδοι του. Σε 1-2 περιπτώσεις ο Έλληνας γκολκίπερ βγήκε με ορμή από την εστία του και πήρε παραμάζωμα τους αντιπάλους του.

Μάλιστα, υπάρχει ένα στιγμιότυπο που δείχνει πόσο πολλή ανάγκη το είχαν και οι αμυντικοί αυτό. Ο Πασχαλάκης βρίσκεται στο έδαφος έπειτα από μία έξοδό του και ο Βρσάλικο τρέχει από πάνω του ανακουφισμένος και τον συγχαίρει. Προσπάθησε να παίξει και με τα πόδια σε ορισμένες περιπτώσεις. Είχε κάποιες λανθασμένες πάσες, αλλά γενικά έβγαλε άνεση στα δοκάρια και σιγουριά. Το ντεμπούτο του είναι θετικό δείχνοντας έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό.

Και η εικόνα του με την Καραμπάγκ δείχνει πως δύσκολα θα αλλάξει ξανά ο τερματοφύλακας στην ομάδα του Πειραιά. Θέλει βέβαια λίγο χρόνο, διότι υπήρξαν φάσεις που θα μπορούσε να τις καθαρίσει και δεν το έκανε, αλλά έχει τη δικαιολογία πως έπαιξε για πρώτη φορά ύστερα από 146 ημέρες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ