Έμειναν στο μηδέν Ατρόμητος και Ξάνθη (vid)

Οι Περιστερώτες δεν κατάφεραν στην έδρα τους να κάμψουν την αντίσταση της αξιόμαχης Ξάνθης κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ. 

Έμειναν στο μηδέν Ατρόμητος και Ξάνθη (vid)

Το πρώτο 45λεπτο στο Περιστέρι «ξεχάστηκε» πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί. Ο Ατρόμητος είχε την ανούσια κατοχή αλλά με δυσκολία ιδίως μετά το 15’ έβγαινε με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι παίκτες του Κάναντι δεν είχαν χώρους αφού η Ξάνθη έπαιζε πίσω από τη μεσαία γραμμή αλλά σε αυτό βοηθούσε το γεγονός πως οι Περιστεριώτες δεν ήταν κινητικοί. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο ήταν παράλληλο και έλειψε η κάθετη πάσα για τους Μανούσο, Κουλούρη. Μόνο στο πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγουν από τα άκρα και να δημιουργήσουν αλλά όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη πήγε τον αγώνα εκεί που ήθελε. Οι γραμμές της ακριτικής ομάδας ήταν κοντά, οι Καμαρά, Ντε Λούκας έτρεχαν και έκλειναν τους χώρους προσέχοντας περισσότερο τον Μπρούνο, ο οποίος αν και μία, δυο φορές είχε την ευκαιρία να βγάλει στην κόντρα την ομάδα του, έκανε το κάτι παραπάνω.

Ο Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης δεν τροφοδοτήθηκε, ο Φασίδης είχε περισσότερο στο μυαλό του τα ανεβάσματα του Γιαννούλη και έτσι έμειναν οι Κάντα, Κίκε Μπουλά να προσπαθούν να βγουν στην κόντρα και να κάνουν κάτι καλό. Βέβαια και ο Ατρόμητος στο α’ μέρος δεν ήταν αρκετά ψηλά και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να...χτυπήσουν στην κόντρα. Ο τραυματισμός του Κίκε Μπουλά άλλαξε τα σχέδια του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος έριξε στη «μάχη» τον Κοβάσεβιτς στη μεσαία γραμμή και πήγε αριστερά τον Ντε Λούκας για να επιτηρεί και τον Σάκιτς του Ατρόμητου. Ο Κάντα έπαιξε πιο κοντά στον Γέντρισεκ και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ο μοναδικός από την Ξάνθη που είχε στο μυαλό του όταν κερδίσει μπάλα να επιτεθεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου είχε πάρα πολλές διακοπές που δεν βοήθησαν για να δούμε τη μπάλα να...τσουλάει πάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με μία αλλαγή. Σωστά ο Κάναντι απέσυρε τον Μπρούνο, ο οποίος ήταν αρνητικός και έψαχνε να κάνει το κάτι παραπάνω. Πέρασε στο ματς τον Μούγιακιτς, περιμένοντας από εκείνον με μια ατομική προσπάθεια, με μία κίνηση να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης. Οι ακρίτες ξεκίνησαν το β’ ημίχρονο χωρίς αλλαγή με τον Ράσταβατς να είναι ικανοποιημένος και τους παίκτες του να είναι πιο επιθετικοί και να κινούνται καλύτερα από ότι στο α’ 45λεπτο.

Ο Ατρόμητος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και δεν μπορούσε να αλλάξει «ταχύτητα». Έτσι ο Κάναντι δεν άργησε να προβεί και στη δεύτερη αλλαγή, με τον Ούμπιδες να παίρνει τη θέση του Μανούσου και τον Μούγιακιτς να πηγαίνει ουσιαστικά δίπλα στον Κουλούρη, ο οποίος στο 66’ είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο μετά τη σέντρα του Ούμπιδες, ο οποίος με την είσοδό του...γλύκανε κάπως τον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων και προσπάθησε να βγάλει επικίνδυνες πάσες προς τους επιθετικούς της ομάδας του. Βέβαια όσο και να προσπάθησαν οι γηπεδούχοι δεν ήταν αρκετό αν και πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είχαν ζωντάνια και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους για να μπορέσουν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, με τον Κάναντι να περνάει στο τελευταίο τέταρτο και τον Ενσικουλού.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αν και όσο περνούσε η ώρα και ο Ατρόμητος έβγαινε ολοένα και πιο μπροστά για να σκοράρει, είχαν χώρους για να...χτυπήσουν στην κόντρα, φάνηκε να αρκούνται στην ισοπαλία και στα τελευταία λεπτά κοιτούσαν μόνο πως θα κάνουν καθυστερήσεις, εκνευρίζοντας βέβαια τους Περιστεριώτες.

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: «Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου»
Ατρόμητος - Ξάνθη 0-0
Σκόρερ:-
Διαιτητής: Σκούλας
Κίτρινες Κάρτες: Γιαννούλης, Ρισβάνης - Σιλά, Φασίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (4-4-2)

Μέγιερι – Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης – Μάντσον, Μπουσούλατζιτς 5 (75’ Ενσικουλού), Βασιλακάκης, Μπρούνο 4 (46’ Μούγιακιτς) – Μανούσος 5 (61’ Ούμπιδες), Κουλούρης

ΞΑΝΘΗ (4-2-3-1)

Ζίφκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά – Καμαρά, Ντε Λούκας – Κίκε Μπουλά 5 (38’ λ. τρ. Κοβάσεβιτς), Κάντα 5,5 (73’ Κάστρο), Φασίδης - Γέντρισεκ 5 (85’ Αλμέιδα)