Ξέρει αλλά και μαθαίνει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

Τα τρία ματς του Μίτσελ μετά την επιστροφή, οι νίκες στο πρωτάθλημα, η απάντηση που ψάχνει στην Ευρώπη. Γνωρίζει καλά, αλλά και μαθαίνει τον Ολυμπιακό ο Ισπανός. 

Ξέρει αλλά και μαθαίνει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

Συμπληρώθηκαν τρία ματς με τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού, από την ώρα που ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε ξανά μετά από οκτώ χρόνια την ομάδα του Πειραιά. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα που οι Πειραιώτες κάνουν δύο σερί νίκες φέτος στο πρωτάθλημα, με Ατρόμητο και ΟΦΗ, αλλά μεσολάβησε η βαριά ήττα από την Καραμπάγκ.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια φάνηκε ότι ο 59χρονος τεχνικός ξέρει καλά τη νοοτροπία του Ολυμπιακού και περισσότερο απ' όλα τον ενδιαφέρει να βρει τρόπους για να εμπνεύσει σε επιθετικό παιχνίδι και νίκες την ομάδα του. Στη Super League μπόρεσε να παρουσιάσει καλό Ολυμπιακό με τον Ατρόμητο και Ολυμπιακό με χαρακτήρα στην Κρήτη. Παίρνοντας έξι βαθμούς ψυχολογίας αλλά και ουσίας, διότι η απόσταση από την κορυφή θα ήταν τώρα διψήφια.

Στην Ευρώπη ο Μίτσελ έψαξε με την Καραμπάγκ τον τρόπο να κάνει και εκεί νίκη ψυχολογίας και βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός μέχρι τις περιβόητες αλλαγές στο 60' ήταν αν μη τι άλλο κανονικός Ολυμπιακός. Με σχέδιο και με υπομονή για να φτάσει στο στόχο. Μετά έγινε ό,τι έγινε και ήρθε μια ήττα απογοήτευσης για όλους και φυσικά για τον ίδιο τον προπονητή της ομάδας.

Είναι βέβαιο ότι ο Μίτσελ τη θέλει την Ευρώπη. Δεν σκέφτεται τώρα ενόψει Μπακού ούτε το πρωτάθλημα ούτε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί. Πιστεύει ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζάν και να μείνει σε τροχιά έστω τρίτης θέσης στον όμιλο. Ξέρει επίσης ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα κάνει καλύτερη τη συνολική προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και γενικά για τη συνέχεια.

Ο Ισπανός έχει κάνει λάθη σε επιλογές έως τώρα. Φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και τις απαιτήσεις του. Αλλά ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να μάθει την ομάδα που τώρα έχει στα χέρια του. Κάτι καθόλου απλό, με τα ματς το ένα πίσω από το άλλο και με παίκτες να μπαίνουν και να βγαίνουν ως διαθέσιμοι, όπως συμβαίνει τώρα π.χ. με Βρσάλικο να γυρίζει και Άβιλα να μένει έξω. Αυτό που πάνω απ' όλα γνωρίζει ο Μίτσελ είναι ότι τα καλά αποτελέσματα θα φέρουν όσα χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει και σε επίπεδο αγωνιστικής βελτίωσης. Και στο Μπακού και με τον ΠΑΟΚ και στα επόμενα.