CIES: Η θέση της Super League στον κόσμο, σχετικά με τις ευκαιρίες, τα γκολ και τα πέναλτι

H ελληνική Super League καταλαμβάνει την 55η θέση μεταξύ 74 πρωταθλημάτων στον κόσμο, όσον αφορά το μέσο όρο ευκαιριών που δημιουργούνται στα παιχνίδια της (9,75 ανά ματς), ενώ είναι 68η στο μέσο όρο γκολ (2,20 ανά ματς) και 66η στα γκολ που σημειώνονται από πέναλτι (0,17 ανά ματς).

CIES: Η θέση της Super League στον κόσμο, σχετικά με τις ευκαιρίες, τα γκολ και τα πέναλτι

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα που δημοσίευσε το CIES, το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFΑ, μετά την ανάλυση των δεδομένων για να κατατάξει 74 πρωταθλήματα παγκοσμίως σύμφωνα με τον αριθμό των ευκαιριών, τον αριθμό των γκολ και τα γκολ από πέναλτι ανά παιχνίδι, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.

Η γερμανική Bundesliga είναι το πρωτάθλημα που παρουσιάζει τις περισσότερες ευκαιρίες (12,96) ανά αγώνα, ενώ η βραζιλιάνικη Serie B βρίσκεται στο αντίθετο άκρο με κατά μέσο όρο ένα τρίτο λιγότερες «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ ανά αγώνα (8,41).

Η Β΄ κατηγορία της Ελβετίας έχει τον καλύτερο μέσο όρο, όσον αφορά τα γκολ ανά αγώνα (3,38), με τη Β΄ κατηγορία της Βραζιλίας να καταλαμβάνει το αντίθετο άκρο (1,91).

Η κορυφαία κατηγορία της Ρωσίας (0,41) βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης όσον αφορά τον μέσο όρο γκολ από πέναλτι, ενώ οι πρώτες δύο κατηγορίες της Ιαπωνίας βρίσκονται στο άλλο άκρο (0,13).

ΑΠΕ-ΜΠΕ