Βέλιτς: «Μπορούσε να μας δοθεί πέναλτι»

Δηλώσεις παραχώρησε ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιάσμινκο Βέλιτς, με αφορμή την πρόσφατη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Βέλιτς: «Μπορούσε να μας δοθεί πέναλτι»

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League, με την ομάδα της Λιβαδειάς να κερδίζει και πέναλτι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απόφαση όμως άλλαξε μετά από υπόδειξη του VAR.

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, που έκανε το δρομολόγιο για τη Λιβαδειά από τη Super League 2 και τον Παναθηναϊκό Β', παραχώρησε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος τόσο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, το πως βλέπει το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού αλλά και εν γένει την πορεία του πρωταθλήματος και τη συνεργασία του με τον Γιάννη Κομπότη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι εναντίον μιας δυνατής ομάδας και ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς γιατί είμαστε λίγο καιρό εδώ. Για την ψυχολογία των παικτών μας χρειαζόμασταν την νίκη. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και την υπεροχή. Σταθήκαμε αρκετά καλά στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, η συγκέντρωσή μας έπεσε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, νιώσαμε ότι θα δεχτούμε γκολ, με δυο φάσεις διαρκείας. Εμείς με τα δικά μας όπλα κάναμε το δικό μας παιχνίδι, είχαμε τη φάση με το ψηλοκρεμαστό. Και μετά το γκολ, με τη φάση που δεν δόθηκε πέναλτι θα μπορούσαμε να κλειδώσουμε τη νίκη. Θα ήταν καλό ο διαιτητής να δει τη φάση με το οριακό πέναλτι. Για εμάς ο αγώνας είναι μια τονωτική ένεση για τη συνέχεια. Η μεγάλη προσπάθεια των παικτών άξιζε ακόμη και νίκη, θα ήταν ωραίο να βραβευόντουσαν με τους τρεις πόντους. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά και εμείς».

Για τον Παναθηναϊκό και τις αλλαγές προπονητή: «Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Παναθηναϊκού έκανε ακόμη πιο αξιόπιστη και ποιοτική την παρουσία του. Είναι πιο κουρδισμένη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες, έχει τις βάσεις. Τέτοιες καταστάσεις με αλλαγές προπονητή είναι δύσκολες. Υπάρχει ανησυχία στα εσωτερικά της ομάδας και έντονος προβληματισμός. Αν δεν λειτουργείς με ψυχραιμία μπορεί να αποπροσανατολιστείς εύκολα και να μην επιλέξεις τον πιο σύντομο και πιο κατάλληλο δρόμο. Εγώ δεν προτιμώ αυτές τις καταστάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνουμε γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης, απλές προτεραιότητες, σημαντικές και να επικεντρωθούμε σε αυτές. Παιχνίδι με παιχνίδι να προσπαθούμε να προσθέτουμε τα πράγματα. Τα αποτελέσματα βοηθάνε στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, στην πίστη και τα κίνητρα των ποδοσφαιριστών».

Για το πρόγραμμα: «Σίγουρα για εμάς το πρόγραμμα είναι δύσκολο για τους επόμενους αγώνες ειδικά για ομάδα low cost. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιο. Περιμένει δουλειά και δυσκολίες, δεν επαναπαυόμαστε. Η διακοπή μάλλον θα μας ευνοήσει τόσο για να περάσουμε κάποια θέλω μας».

Για την πόλη της Λιβαδειάς και τη συνεργασία του με τον Γ. Κομπότη: «Δεν έχω κάποιο παράπονο, λίγες μέρες είμαι εδώ, η πόλη είναι μικρή, γνωρίζω τους ανθρώπους από το παρελθόν. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης από το παρελθόν».